2020-02-16 20:53

Generalul Mihai Chiţac, din nou liber timp de patru luni pentru a se opera pe cord

 |  19:59
Generalul Mihai Chiţac, din nou liber timp de patru luni pentru a se opera pe cord

Fostulgeneral Mihai Chiţac a obţinut acordul instanţei şi va părăsi pentru patru lunipenitenciarul, după ce a solicitat întreruperea pedepsei pe motive medicale, audeclarat, pentru Mediafax, surse judiciare.

Pedeapsalui a fost întreruptă de alte cinci ori, din motive medicale. Ultima oară,Chiţac a fost pus în libertate în 5 mai, pentru 60 de zile, de Curtea Militarăde Apel Bucureşti. În intervalul menţionat, el trebuia să se opereze la inimă,după ce Institutul Naţional de Medicină Legală a transmis instanţei militare căoperaţia pe cord pe care Chiţac trebuie să o facă nu poate fi realizată înreţeaua spitalelor din sistemul penitenciar.

Operaţiaa fost însă amânată, Şerban Brădişteanu, şeful Clinicii de chirurgie cardio-vascularădin cadrul Spitalului Floreasca din Capitală, declarând că starea pacientuluiera foarte gravă şi că analizele prezentate de acesta nu indicau siguranţă înefectuarea intervenţiilor chirurgicale. Astfel, pacientul şi familia lui audecis amânarea operaţiei. "Pentru moment, riscurile operatorii erau foartemari. Vârsta înaintată şi analizele presupuneau un risc foarte mareintraoperator, de aceea pacientul şi familia lui au decis amânareaintervenţiei, în eventualitatea în care starea de sănătate se va ameliora",spunea atunci Brădişteanu.

Fostulgeneral Mihai Chiţac a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare,alături de Victor Athanasie Stănculescu, pentru omor deosebitde grav şi tentativă de omor în timpul evenimentelor petrecute la Timişoara înperioada 17-22 decembrie 1989, când şi-au pierdut viaţa 72 de persoane, iar 253au fost rănite. Printr-o sentinţă a Curţii Supreme deJustiţie (CSJ) din 1999 şi o decizie a aceleiaşi instanţe din 2000, Stănculescuşi Chiţac au fost condamnaţi la 15 ani de închisoare, 10 ani de interzicere atuturor drepturilor şi degradare militară. În februarie 2001, procurorulgeneral al României, Tănase Joiţa, a suspendat executarea hotărârilorjudecătoreşti, dar numai sub aspectul laturii penale a cauzei, astfel că, deatunci, generalii Stănculescu şi Chiţac sunt judecaţi în stare de libertate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-09-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine