2020-05-31 14:23

George Maior, chemat de Ministrul de Externe să dea EXPLICAȚII

 |  16:55
George Maior, chemat de Ministrul de Externe să dea EXPLICAȚII

George Maior, ambasadorul României în SUA, va fi chemat la explicații în centrala Ministerului de Externe după ce a declarat că scrisoarea prin care Rudolph Giuliani cere amnistie a fost rezultatul lobby-ului făcut de personaje care au avut probleme cu justiția, anunță ministerul.

”Domnul Ambasador George Maior a avut o poziție care nu a fost aprobată la nivelul Centralei MAE sau al Guvernului, și nu reprezintă poziția MAE… Rolul domniei sale este de a promova interesul național așa cum decurge el din consensul la nivel instituțional și să se abțină de la declarații publice de natură să afecteze negativ relațiile bilaterale cu alte state”, se arată în comunicat.

Comunicatul MAE:

Îi asigurăm pe partenerii noștri internaționali că în România există voința politică necesară din partea Guvernului României și a Coaliției de Guvernământ de a garanta funcționarea corectă a statului de drept, cu respectarea drepturilor și libertăților fundamentale, pentru dezvoltarea unei veritabile democrații și combaterea unor fenomene nocive, precum fenomenul corupției.

Domnul Ambasador George Maior a avut o poziție care nu a fost aprobată la nivelul Centralei MAE sau al Guvernului, și nu reprezintă poziția MAE. Un ambasador al României ar trebui să fie preocupat ca, în conformitate cu Convenția de la Viena cu privire la relațiile diplomatice, să reprezinte întotdeauna interesele statului român în statul în care este acreditat. Rolul domniei sale este de a promova interesul național așa cum decurge el din consensul la nivel instituțional și să se abțină de la declarații publice de natură să afecteze negativ relațiile bilaterale cu alte state.Reamintim că liniile de acțiune ale amabasadorilor sunt agreate la nivelul instituțiilor din România și orice abatere va atrage răspunderea acestora, conform procedurilor în vigoare. În acest sens, domnul ambasador George Maior va fi chemat pentru explicații în Centrala MAE.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-08-27Parerea ta...

ANONIM
27 Aug 2018

Acest rudy giulliani a spus ca '' adevarul nu e intotdeauna adevar''. Deci afirmatiile lui au fost facute dupa un material scris din Romania , contra unui contract de lobby facut de mafia psd si casa de avocatura. Giulliani NU REPREZINTA U.S.A. tam , tam facut de haznale tv in interesul puscariasului draknea care le plateste din bani publici.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine