2020-01-24 14:06

George Maior în Comisia SRI: ”Există ofițeri ACOPERIȚI în presă folosiți pentru CONTRAPROPAGANDĂ”

 |  17:14
George Maior în Comisia SRI: ”Există ofițeri ACOPERIȚI în presă folosiți pentru CONTRAPROPAGANDĂ”

Preşedintele Comisiei de control al SRI, Claudiu Manda, a declarat luni că fostul șef a Serviciului, George Maior, a susținut la audierile din comisie că există ofițeri acoperiți în presă și că ei sunt folosiți pentru ”contrapropagandă”.

“(George Maior – n.r.) a fost întrebat ce înseamnă ofiţeri acoperiţi în presă, a spus că există, nu a vrut să dea nume sau un număr. Este clar că avea ofiţeri acoperiţi în diferite zone de activitate, în afară de politică şi justiţie. Nu vreau nici eu să detaliez ce înseamnă noţiunea de ofiţeri acoperiţi şi misiunea acestora. Singurul lucru care mi s-a părut un pic de analizat la nivelul Comisiei, a spus că aceştia sunt folosiţi şi pentru contrapropagandă. Mai rămâne cum se desfăşoară aceste misiuni de contrapropagandă şi către ce propagandă se face”, a declarat Claudiu Manda, la finalul audierilor lui George Maior din Comisia SRI, citat de News.ro.

George Maior a fost audiat aproximativ 4 ore în Comisia de control parlamentar al activităţii SRI, pentru a lămuri aspecte privitoare la activitatea sa din perioada în care a fost directorul SRI.

El a declarat la finalul audierii că ar trebui chemați și Liviu Dragnea și Victor Ponta pentru a oferi lămuriri suplimentare despre multiplele alegaţii privind interceptări ilegale, ofiţerii acoperiţi, incompatibili sau presiuni asupra justiţiei.

“Am cerut Comisiei să reflecteze serios dacă la multiplele alegaţii privind interceptări ilegale, ofiţeri acoperiţi, incompatibili, presiuni asupra justiţiei să se aducă dovezi şi să se audieze şi alte persoane, domnul Liviu Dragnea, Victor Ponta etc”, a spus George Maior, la finalul audierilor din Comisia SRI, potrivit News.ro.

El a mai spus că la audieri a fost abordat şi subiectul protocoalelor secrete şi a susţinut necesitatea acestora.

“În rest, am discutat foarte mult şi despre protocoale, de proceduri interne. Eu am susţinut necesitatea acestor protocoale, având în vedere etapa istorică prin care a trecut România. Am susţinut că Serviciul a fost întotdeauna în cadrul legii şi al Constituţiei şi că, până la urmă, puterea adevărului va prevala în faţa unor alegaţii şi chiar a unor calomnii care se mai spun”, a mai explicat el.

Cu privire la clarificarea unor aspecte privitoare la relaţia sa cu fostul şef ANI Horia Gorgescu, ambasadorul a afirmat: “Am spus că domnul Georgescu a fost un profesionist la ANI, dar că, din punct de vedere al SRI, SRI nu produce dosare, doar transmite informaţii şi că răspunderea acestor informaţii aparţine Agenţiei care le primeşte”.

George Maior a fost audiat aproximativ 4 ore în Comisia de control parlamentar a activităţii SRI, pentru a lămuri aspecte privitoare la activitatea sa din perioada în care a fost directorul SRI.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-04Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
04 Sep 2018

chestia asta a mai spus-o si NASUL adica Radu Moraru cand ati vrut sa-i preluati televiziunea NASUL TV.....stim toti ca haznalele TV sunt ale SRI-ului si se finanteaza din tot felul de escrocherii facute de COCOS si GHITZA inca incepand din 1990
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine