2019-12-06 05:42

George Scripcaru, primarul Brașovului, ținea banii în valiză

 |  21:01
George Scripcaru, primarul Brașovului, ținea banii în valiză

Ionuţ Mureşan

O valiză cu lei şi euro a fost găsită, cu ocazia percheziţiilor, la demisolul primarului din Braşov, George Scripcaru. Edilul a fost reţinut pentru abuz în serviciu şi luare de mită, după ce ar fi facilitat unor firme încheierea de contracte cu municipalitatea, o parte din banii obţinuţi în mod injust fiind utilizaţi, din dispoziţia sa, în campania pentru alegerile locale din 2012.

Anchetatorii au găsit, cu ocazia percheziţiilor, 41.000 de lei şi 3.000 de euro într-o valiză, în demisolul locuinţei primarului George Scripcaru. Informaţia apare în referatul înaintat de DNA Tribunalului Braşov cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile a lui George Scripcaru şi a oamenilor de afaceri Mihai David şi Simina Costan. „Cu ocazia percheziţiilor desfăşurate cu încuviinţarea judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Curţii de Apel Braşov au fost ridicate mai multe înscrisuri vizând faptele cercetate în prezenta cauză, medii de stocare şi sume de bani considerabile. De exemplu, la demisolul locuinţei inculpatului Scripcaru George, într-o valiză au fost găsite sumele de 41.000 lei şi 3.000 euro, după ce în prealabil acesta a comunicat organelor de urmărire că deţine în locuinţă doar suma de 2.700 lei necesară pentru cheltuieli curente, iar de la locuinţa numitei Antonie Cristina a fost ridicată suma de 90.000 lei şi 2.400 euro, iar din locuinţa numiţilor David Mihai şi Costan Simina s-a ridicat suma de peste 300.000 lei”, se precizează în document.

Contracte „cu dedicaţie”

Din ordonanţa de reţinere întocmită de procurori a rezultat că, în perioada 2010-2012, George Scripcaru, în calitate de primar al Braşovului, în baza unei înţelegeri prealabile cu alte persoane, a acţionat şi a determinat funcţionari de la Primăria Braşov sau Consiliul Local Braşov şi angajaţi de la SC Cet SA şi SC Tetkron SRL să-şi exercite defectuos atribuţiile de serviciu, cu ocazia încheierii unor contracte/convenţii cu o societate comercială, urmărind obţinerea de foloase necuvenite (bani şi bunuri din patrimoniul societăţilor deţinute de municipiul Braşov) pentru această firmă şi persoanele care o administrau. De asemenea, ca urmare a înţelegerii prealabile cu administratorul unei alte societăţi comerciale, edilul a atribuit firmei controlate de acesta un contract de lucrări (deşi societatea nu avea experienţă în domeniu), iar ulterior a dispus decontarea unor lucrări neefectuate, arată procurorii DNA, într-un comunicat de presă transmis luni seară.

Bani „spălaţi” în campanie

„O parte din banii obţinuţi în mod injust au fost utilizaţi, din dispoziţia sa, pentru achiziţionarea de materiale electorale în campania pentru alegerile locale din anul 2012. Pentru acoperirea acestor fapte, George Scripcaru a dat dispoziţii să se post-constituie înscrisuri şi ulterior a solicitat Consiliului de Administraţie al SC Tetkron SRL să găsească vinovaţi pentru decontările nelegale, indicând chiar trei angajaţi, deşi cunoştea situaţia reală a acestor operaţiuni financiare. Ulterior, funcţionarii respectivi s-au conformat, în sensul că au constituit comisia de disciplină pentru cercetarea acelor persoane”, mai precizează DNA.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-06-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray