2020-02-24 14:46

Grupare de escroci care acţionau prin internet, trimisă în judecată. Au prejudiciat 420 de persoane cu peste 2 milioane de dolari

 |  19:45

ProcuroriiDirecţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şiTerorism, Boroul Teritorial Vâlcea au deferit justiţiei 51 de persoane, dintrecare 48 în stare de arest preventiv, sub acuzaţia de organziare de licitaţiifrauduloase pe site-uri de comerţ electronic, fapte prin care au fost păgubite420 de persoane, prejudiciul fiind estimat la aproape 2 milioane de dolari.

Potrivitsursei citate, anchetatorii de la DIICOT Vâlcea au trimis în judecată, ieri, ogrupare formată din nu mai puţin de 51 de persoane, dintre care 48 în stare dearest preventiv, acuzaţiile fiind constituire a unui grup infracţionalorganizat, infracţiuni informatice, înşelăciune cu consecinţe deosebit de graveşi spălarea de bani. Trimiterea în judecată, mai notează DIICOT, a vizatactivităţile infracţionale a trei grupuri infracţionale ce acţionau peteritoriul României şi care colaborau între ele, activitatea acestora vizândcomiterea de infracţiuni de licitaţii frauduloase pe site-uri de comerţelectronic.

Inculpaţiiofereau spre vânzare sau închiriere, la preţuri atractive, autoturisme de lux,ambarcaţiuni uşoare sau alte bunuri cu o valoare de piaţă deosebită, bunuri pecare nu le deţineau în realitate, apelând în acest sens la crearea unor paginiweb ori conturi de poştă electronică similare unora aparţinând unor companiispecializate în astfel de tranzacţii. În acest fel au fost prejudiciate 420 depersoane, valoarea totală a prejudiciului cauzat ridicându-se la aproximativ douămilioane de dolari. Pentru recuperarea pagubei anchetatorii au pus sechestruasigurător pe numeroase bunuri mobile şi imobile aparţinând celor trimişi înjudecată, până la concurenţa sumei de 2.440.185 de lei. Dosarul va fi judecatla Tribunalul Vâlcea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638943-01-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine