2019-07-23 03:45

Gruparea lui Ghenosu s-a reunit după gratii

 |  19:56
Gruparea lui Ghenosu s-a reunit după gratii

Cinci membri din gruparea Ghenosu, al cărui lider,Florin Pârjol, zis Ghenosu, a fost arestat preventiv pentru şantaj, au fost arestaţipentru fraudă bancară, în urma a 13 percheziţii ale poliţiştilor şi jandarmilorîn Bucureşti şi în Dâmboviţa. Doi dintre ei care se sustrag cercetărilor aufost arestaţi în lipsă.

Sâmbătă, procurorii DIICOT, în baza datelor furnizatede ofiţerii Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă din MAI împreunăcu jandarmii şi poliţiştii din cadrul BCCO Dâmboviţa şi Bucureşti au descins la13 adrese din judeţul Dâmboviţa, din Capitala, dar şi în clubul After Door NoLimit din Titu.

Ţepe de 200.000 de lei

După şapte luni de filaj şi muncă informativă, anchetatoriiau reuşit să stabilească şi să probeze că membrii grupării instalau dispozitivede "skimming" pe bancomatele unor bănci comerciale, cu ajutorulcărora erau copiate informaţiile de pe banda magnetică a cardurilor, precum şicodul PIN aferent. Datele erau prelucrate şi inscripţionate pe cartele PVC cubandă magnetică şi, ulterior, erau folosite pentru retrageri frauduloase debani.

În urma percheziţiilor au fost ridicate dispozitiveartizanale de înregistrare video a codului de securitate PIN la ATM-uri,unităţi centrale de calculatoare, laptopuri, stick-uri de memorie, carduri ceprezintă suspiciuni de contrafacere, articole vestimentare purtate de cei încauză în momentul instalării dispozitivelor la ATM-uri, cât şi la efectuarearetragerilor frauduloase de numerar, unelte folosite la confecţionareadispozitivelor de skimming. "Cele şapte persoane se aflau în legăturistrânse cu membri ai grupărilor infracţionale din Târgovişte, conduse de PârjolFlorin, zis Ghenosu. Liderii grupării, fraţii Mihai Constantin şi Mihai Marian,zis Adiţă, în cursul anului 2009 au fost arestaţi preventiv alături de Ghenosuşi de alte persoane, pentru implicare în fapte din aceeaşi sferă penală", susţinsurse din rândul anchetatorilor. Conform informaţiilor furnizate de DGIPI, laînceputul anului 2010, cei doi fraţi au pus bazele unei grupări specializate înfraude bancare, la care ulterior au aderat şi Stan George Daniel, zis Dani,Mihăilă Emilian Constantin, zis Minez, Gheorghian Ştefan, zis Raţă, ManoleDaniel, zis Felix şi Rădulescu Cristian Ştefan. Cinci dintre suspecţi au fost arestaţi.George Daniel Stan, zis Dani, şi Daniel Manole, zis Felix, au fost arestaţi înlipsă fiind dispăruţi de la domicilii.

Anchetatorii spun că, în perioada martie-octombrie, ceişapte “magnifici” din gruparea Ghenosu au confecţionat dispozitive de fraudare a mijloacelorde plată electronice, pe care le-au instalat la peste 15 bancomate dinBucureşti, Timişoara, Arad, Braşov, Zalău, Constanţa şi Băile Herculane,prejudiciul produs în acest fel fiind estimat la aproximativ 200.000 de lei.

Liderul bandei arestat pentru şantaj

În 15 octombrie, Florin Pârjol, acuzat de şantaj, afost arestat preventiv. Ghenosu, în vârstă de 24 de ani de ani, este cunoscutîn mediile interlope ca o persoană deosebit de violentă şi periculoasă, fiindsuspectat de comiterea mai multor infracţiuni cu violenţă, proxenetism, ultrajcontra bunelor moravuri sau spălare de bani, săvârşite atât în ţară, cât şi înstrăinătate. În 15 septembrie, Judecătoria Târgovişte l-a condamnat pe Ghenosula un an de închisoare pentru loviri şi alte violenţe şi la patru ani pentrutulburarea liniştii publice, contopind această pedeapsă cu alta, dată de oinstanţă franceză, şi stabilind executarea a şapte ani de către acuzat.

În aprilie 2007, Florin Pârjol a fost predatautorităţilor din România, unde pe numele său exista un mandat de arestarepentru trafic de persoane, iar jumătate de an mai târziu era pus în libertatede Tribunalul Dâmboviţa. Astfel, Judecătoria Târgovişte l-a judecat în stare delibertate pe Pârjol.

În 14 martie 2009, şapte dintre membrii grupăriiGhenosu, cunoscută drept unul dintre cele mai importante şi violente grupuri decrimă organizată din România, care acţiona în mai multe ţări ale UE, au fostpuşi în libertate de un complet al Curţii de Apel Ploieşti, ceilalţi trei,printre care şi Florin Pârjol, rămânând atunci în arest preventiv.

Potrivit anchetatorilor, gruparea acţiona în judeţeleDâmboviţa şi Prahova, dar şi în Italia şi Spania. Anchetatorii au stabilit căgruparea era formată din 25 de persoane, majoritatea cu vârste până în 25 deani, cunoscute cu preocupări de infracţiuni din sfera criminalităţiiorganizate. Cele mai multe acţiuni ale membrilor reţelei erau violente,gruparea axându-se îndeosebi pe comiterea de infracţiuni din sferacriminalităţii informatice, spălare de bani şi, în subsidiar, camătă şi şantaj.Din aceste activităţi, membrii grupării obţineau sume mari de bani şi bunuri, respectivautoturisme de lux, apartamente şi bijuterii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638946-02-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray