2020-02-17 14:55

Gruparea lui Ion Gorun a ajuns în faţa instanţei

 |  20:35
Gruparea lui Ion Gorun a ajuns în faţa instanţei

Şasepersoane au fost trimise în judecată, ieri, de procuroriiDNA Alba, pentru că ar fi obţinut venituri ilegale prin înşelăciune şiinducerea în eroare a cumpărătorilor de autovehicule furate, creând unprejudiciu de peste un milion de euro unei firme de leasing. Printre ele seaflă şi Ion Gorun, zis “Vulturul”,nepotul celebrului interlop vâlcean Vasile Gorun.

Procuroriidin cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) – Serviciul Teritorial Alba l-autrimis în judecată pe Constantin Răcean, recidivist, alături de Petru Duca,ambii arestaţi preventiv pentru înşelăciune în convenţii cu consecinţe deosebitde grave, complicitate la înşelăciune în convenţii cu consecinţe deosebit degrave în forma participaţiei improprii, tăinuire şi constituirea unui grupinfracţional nestructurat, se arată într-un comunicat de marţi al DNA. Deasemenea, au fost deferiţi justiţiei, Abdulbaki Tuncdemir, arestat preventiv,pentru infracţiunile de tăinuire, uz de fals şi sprijinirea unui grupinfracţional nestructurat, Ion Gorun, zis “Vulturul” - nimeni altul decâtnepotul celebrului interlop vâlcean Vasile Gorun - arestat preventiv, acuzat deînşelăciune în convenţii cu consecinţe deosebit de grave în forma participaţieiimproprii, tăinuire, instigare la fals material în înscrisuri oficiale, înformă continuată, uz de fals şi sprijinirea unui grup infracţionalnestructurat. În acelaşi dosar va fi judecat şi Mihai Iosif, arestat preventivpentru tăinuire, complicitate la înşelăciune în convenţii cu consecinţedeosebit de grave în forma participaţiei improprii, instigare la fals materialîn înscrisuri oficiale, în formă continuată şi uz de fals, alături de MarianDinu, acuzat de tăinuire, complicitate la înşelăciune în convenţii cuconsecinţe deosebit de grave în forma participaţiei improprii şi fals materialîn înscrisuri oficiale, în formă continuată. Mai mult, Florian Traian Cîrstea,administrator al societăţilor comerciale SC Automobile Bs SRL Sibiu şi SC VesentumImport Export SRL Sibiu, în libertate, pentru înşelăciune în convenţii cuconsecinţe deosebit de grave, tăinuire şi constituirea unui grup infracţionalnestructurat.

Utilajeleerau vândute succesiv cu acte false

Procuroriiau stabilit că, în 2008 şi în prima parte din 2009, Constantin Răcean şi PetruDuca s-au asociat cu Florian Traian Cîrstea, deţinător a două societăţi decomercializare autovehicule şi utilaje, cei trei desfăşurând diverse activităţicomerciale din care au obţinut, în mod ilegal, venituri prin înşelăciune, prininducerea în eroare a unor persoane care cumpărau de la ei autovehicule cu oprovenienţă ilegală, ori prin inducerea în eroare a firmelor de leasing carefinanţau obţinerea, de către cei trei, a unor autovehicule de transport marfăsau utilaje. “După ce erau primite de către cei trei inculpaţi, autovehiculeleşi utilajele erau vândute în străinătate de unde nu mai puteau fi identificateşi recuperate sau înstrăinate, printr-o serie de vânzări succesive, în ţară,prin folosirea unor documente de provenienţă, deţinere şi identitatefalsificate. Inculpaţii Gorun Ioan şi Tuncdemir Abdulbaki intermediau vânzareasuccesivă a autovehiculelor, iar inculpaţii Iosif Mihai şi Dinu Marianîntocmeau în fals documentele de identitate ale autovehiculelor, facturileprovenind de la firma de leasing necesare transferului de proprietate pentruînchiderea leasingului şi certificatele de autenticitate emise de RegistrulAuto Român”, se arată în comunicatul DNA. Astfel, una dintre societăţilecomerciale - SC Afin Leasing Ifn - care le-a finanţat primilor trei luarea însistem leasing a unui număr de zece autobasculante 8x4 marca Iveco Trucker, afost prejudiciată cu 1.255.263 de euro, societatea respectivă constituindu-separte civilă în proces. De asemenea, Gorun, Iosif , Răcean, Duca, Cîrstea şiDinu ar fi înmatriculat cu acte false un autovehicul Iveco Stralis furat dinSlovacia, deşi cunoşteau provenienţa ilegală a acestuia, iar ulterior l-auvândut în mod repetat prin mai multe firme interpuse, cu scopul ştergeriiurmelor şi creării unei aparenţe de legalitate. Faţă de cinci dintre aceştIa,Abdulbaki Tuncdemir, Petru Duca, Constantin Răcean, Ion Gorun şi Mihai Iosif,Tribunalul Alba a decis arestarea preventivă până la 21 august, iar TribunalulSibiu se va pronunţa în acest caz.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-07-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine