2019-07-19 19:45

Guvernul cumpără LANSATOARE mobile de coastă cu RACHETE antinavă

 |  22:42
Guvernul cumpără LANSATOARE mobile de coastă cu RACHETE antinavă

Guvernul a adoptat, în ședința de joi, Hotărârea privind aprobarea circumstanţelor şi a procedurii specifice aferente programului de înzestrare „Sistem de instalații mobile de lansare rachete antinavă” – SIML, pentru dotarea Armatei, potrivit Mediafax.

Valoarea estimată pentru programul ,,Sistem de instalaţii mobile de lansare rachete antinavă” este de minimum 137 milioane de euro (fără TVA), sens în care s-a prevăzut cerința privind capacitatea profesională ca operatorul economic candidat să fi livrat SIML, inclusiv rachetele antinavă aferente, de cel puțin această valoare, începând din anul 2000 și până la data depunerii candidaturilor.  

Contractul de furnizare, care va cuprinde și suportul logistic inițial, va fi multianual și se va derula în perioada 2018 – 2022. „Interesul esenţial de securitate pentru statul român în legătură cu acest program de înzestrare îl constituie realizarea pe teritoriul naţional a unei infrastructuri de producție/asamblare/testare/mentenanță în domeniul militar la nivelul unui operator economic cu capital majoritar sau integral de stat, în care să se execute integrarea de elemente componente ale SIML, operaţiuni de mentenanţă pe ciclul de viaţă al SIML, astfel încât în situaţii de criză și război să nu fie necesară trimiterea acestora în afara teritoriului naţional, precum și implementarea unor soluţii viitoare de modernizare pentru aceste sisteme. Satisfacerea interesului esenţial de securitate în implementarea programului de înzestrare SIML se poate realiza doar prin atribuirea către un operator economic din state membre NATO sau UE, producător de SIML, inclusiv rachetele antinavă aferente, a unui contract multianual având ca obiect furnizarea SIML şi a suportului logistic iniţial, sub condiţia constituirii unei infrastructuri de producție/asamblare/testare/mentenanță şi executării activităţilor menționate mai sus", potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Apărării Naționale. MApN a adăugat că programul SIML este „o necesitate esențială" în contextul conflictelor înghețate din regiunea extinsă a Mării Negre. „În prezent, regiunea extinsă a Mării Negre este caracterizată de acțiunile de încălcare a normelor de drept internațional, prin conservarea conflictelor înghețate şi intensificarea prezenței militare. În aces context, dotarea forţelor navale române cu un sistem de instalaţii mobile de lansare nou, modern, interoperabil cu navele care urmează să intre în dotarea Forţelor Navale şi cu cele din dotarea altor state membre ale NATO, adaptat misiunilor actuale, constituie o necesitate esenţială ce va trebui satisfăcută în cel mai scurt timp posibil. Prin această dotare, luându-se în considerare durata de viaţă a sistemului de aproximativ 20 de ani, care poate fi prelungită ulterior prin modernizări succesive, se asigură Forţelor Navale Române certitudinea operaţională necesară pentru îndeplinirea corespunzătoare a misiunilor specifice pe termen mediu şi lung", potrivit sursei citate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-08-23Parerea ta...

BAU , BAU .
23 Aug 2018

UN PIS MARE . DACA TRIMITE O RACHETA CU ANIHILARE ELECTRONICA , CU RAZA MICA O NAVA INAMICA ? II REPARA DIODELE SI TRANZISTORI PE BABESTE DE ACUM 50 ANI , INSTALATORI SANITARI DE LA INTRETINERE POPOTA .
IOHANUS !
24 Aug 2018

este comanda lui iohanus facuta pe sestache in decembrie 2016 cu bubosul ala scarbos 4miliarde de euro a costat noaptea mintii celor 2 mafioti Arme second hand
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray