2020-03-28 16:12

Guvernul, decizie neașteptată: Se cere EXCLUDEREA lui Tudorel Toader din Comisia de la Veneția

 |  18:00
Guvernul, decizie neașteptată: Se cere EXCLUDEREA lui Tudorel Toader din Comisia de la Veneția

Executivul ia în calcul înlocuirea fostului ministru al justiției Tudorel Toader din calitatea de reprezentant al României în Comisia de la Veneția. Surse politice spun că, înainte de finalul acestui an, Executivul ar urma să notifice Comisia că țara noastră i-a retras încrederea lui Toader. Motivul ar fi că rapoartele critice adoptate de organismul internațional în cazul țării noastre vizează și măsuri susținute sau promovate de Ministerul Justiției în timpul mandatului lui Tudorel Toader.

În prezent rector al Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, Tudorel Toader spune că demersul ar fi fost previzibil, dar rămâne de văzut ce sorți de izbândă va avea.

Nu se știe cât succes va avea un asemenea demers, pentru că regulile sunt destul de clare, iar această retragere a încrederii din partea unui stat care l-a propus pentru un nou mandat nu mai târziu decât anul trecut nu este prevăzută în „condițiile de înlocuire” din Statutul de la Veneția. În acest statut se vorbește despre o încetare a mandatului în caz de demisie sau în cazul în care Comisia constată că membrul în cauză nu mai este capabil sau calificat să își exercite funcția.

Reproșurile aduse lui Tudorel Toader sunt legate de o susținere a unor măsuri criticate în rapoarte oficiale emise în ultimul an de Comisia de la Veneția referitoare la modificările aduse legilor justiției, modificări operate prin lege și ulterior prin ordonanțe de urgență.

De asemenea, au fost criticate și modificările care s-au încercat la Codurile penale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-15Parerea ta...

VETA
16 Noi 2019

acest om cu o initiativa distryctiva alaturi lui dragnea trebuia de mult pus la colt, Bravo guvernului ca a luat o masura serioasa pentru un om NESERIOS
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine