2020-08-08 06:52

Guvernul lansează programul de RELANSARE economică. Iohannis: ”Numai prin investiții vom putea relansa România”

 |  18:35
Guvernul lansează programul de RELANSARE economică. Iohannis: ”Numai prin investiții vom putea relansa România”

Guvernul lansează în prezența președintelui Klaus Iohannis, planul de relansare economică de peste 100 de miliarde de euro - ”Reclădim România - Planul naţional de investiţii şi de relansare economică”. Evenimentul a început la ora 18:00, la Clubul Diplomatic.

”Chiar dacă în continuare avem de gestionat provocările actualei crize sanitare, trebuie să pregătim instrumentele pentru a face posibilă dezvoltarea României. Depinde numai de noi să transformăm provocările actuale în oportunități.

Pe fondul pandemiei, România s-a confruntat cu cea mai dificilă perioadă din ultimii 30 de ani, care a scos la iveală lipsa cronică de preocupare a guverenelor anterioare. S-a reușit gestionarea unei situații foarte complicate, care a necesitat o continuă reajustare a măsurilor. Trebuie să ne adaptăm la noile condiții, să devenim mai competititivi.

Traversăm o criză mondială fără precedent, iar răspunsurile noastre trebuie să fie pe măsură. A venit momentul ca toate măsurile economice să fie incluse într-un singur plan și să turăm motoarele pentru relansarea economică. M-am implicat direct în găsirea celor mai bune măsuri de dezvoltare economică.

Modelul economic al guvernărilor PSD, bazat exclusiv pe consum și fără viziune pe termen lung, a neglijat total așteptările românilor. Românii ar fi trebuit să beneficieze deja de infrastructură modernă de transport, de școli moderne, de acces la rețeaua de gaze. În schimb, România e pe ultimul loc din UE la calitatea drumurilor și la jumătatea inferioară a clasamentului la eficiența transportului.

Este important să înțelegem că toate progresele acumulate acum în criză trebuie accelerate și duse mai departe. Avem o singură cale să ne dezvoltăm - investitții prin care să reclădim România din temelii. Numai prin investiții vom putea relansa România.

Lecțiile dure ale pandemiei ne-au arătat că este absolut obligatoriu să ne consolidăm securitatea sanitară, alimentară și energetică. Guvernul m-a asigurat că în următorii ani vor fi gata lucrărrile de infrastructură aflate în derulare și vor fi începute altele. Însă orice plan de investiții ambițios necesită finanțare pe măsură. Din acest motiv, fondurile europene trebuie să devină un pilon esențial al dezvoltării noastre” a transmis președintele Klaus Iohannis.

Peste 3.400 de kilometri de autostradă și drumuri expres, spitale regionale, zeci de spitale moderne județene, sute orășenești, peste o mie de unități medicale în mediul rural, sute de grădinițe, școli, campusuri și cămine universitare. Așa promite Guvernul Orban să arate România în următorii 10 ani, potrivit planului de relansare economică lansat miercuri. 80% dintre bani ar urma să fie investiți în infrastructura de transport, sătătate, educație și energie. De altfel, premierul Orban anunțase recent că „sume impresionante” vor merge către aceste domenii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-07-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz