2020-04-05 06:36

Guvernul a decis prin ordonanţă concedierea a 60.000 de angajaţi din sectorul public. Disponibilizări în carne vie

 |  19:20
Guvernul a decis prin ordonanţă concedierea a 60.000 de angajaţi din sectorul public. Disponibilizări în carne vie

Valuldisponibilizărilor a cuprins toate instituţiile publice din ţară, deşi mai suntministere sau agenţii care organizează concursuri de ocupare a unor funcţii dedirectori, inspectori sau consilieri. Zeci şi sute de persoane vor rămâne fărălocuri de muncă după ce vor fi concediate din funcţiile ocupate până acum încadrul administraţiei publice centrale sau locale.

Guvernula decis, în 31 iunie, prin Ordonanţa de Urgenţă 63, disponibilizarea aaproximativ 55.000 până la 60.000 de angajaţi din sectorul public, dintre carecei mai mulţi, respectiv circa 54.000 de persoane, vor fi concediaţi dinadministraţia locală, iar restul din Ministerele Administraţiei, Muncii,Educaţiei şi Agriculturii.

Concedieri laPrefectura Bistriţa-Năsăud

PrefecturaBistriţa-Năsăud ar putea disponibiliza între 13 şi 14 persoane dacă ministerulde resort îi va cere să reducă cu 25 la sută numărul de angajaţi pentru a faceeconomii la fondul de salarii, transmite corespondentul Mediafax. "PrefecturaBistriţa-Năsăud este subordonată MAI şi toate serviciile din cadrul ei vor fisupuse unei restructurări. Nu ştim deocamdată dacă va fi o gândire unitarăpentru toate instituţiile prefectului din ţară sau va fi luat fiecare caz. Dacăni se va cere să reducem personalul pentru a ne încadra într-o diminuarea cu 25la sută a fondului de salarii, atunci ar însemna să dăm afară între 13 şi 14 persoanedin toate departamentele, dar aşteptăm informaţii de la minister să vedem, dacăfiecare prefectură îşi va gândi restructurarea sau va fi o gândire unitarăpentru toate prefecturile", a spus prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud,Cristian Florian.

1.700 dedisponibilizaţi în primăriile sucevene

Maimulte primării din judeţul Suceava, printre care cele ale municipiilor Suceava,Fălticeni sau Vatra Dornei, vor trebui să disponibilizeze aproape o cincime dinpersonal, potrivit Ordonanţei de Urgenţă nr. 63/2010, în judeţ urmând să rămână5.248 de angajaţi în administraţia locală. Potrivit prefectului de Suceava,Sorin Popescu din administraţia publică locală din judeţ urmează să fiedisponibilizaţi aproximativ 1.700 de angajaţi, reprezentând 21 la sută din numărultotal de angajaţi pentru ca administraţiile locale să se încadreze înprevederile OUG 63/2010, transmite corespondentul Mediafax. La Vatra Dornei, arurma să fie disponibilizaţi jumătate dintre angajaţi, numărul actual fiind de343 de angajaţi în condiţiile în care municipalitatea poate avea un maxim de164 de angajaţi, o situaţie similară fiind la Fălticeni, care are 334 deangajaţi şi poate avea un număr maxim de 233 de angajaţi. Primăria Suceava areîn prezent 754 de angajaţi şi va trebui să ajungă la 733 angajaţi, în timp dePrimăria Gura Humorului are 228 de angajaţi şi va trebui să rămână cu doar 150de angajaţi.

Mai puţini angajaţiîn administraţia din Neamţ

Numărulangajaţilor ce vor fi disponibilizaţi în administraţia locală din judeţul Neamţva fi cunoscut după ce se va analiza situaţia din toate instituţiile, urmând sărămână cel mult 4.952 de angajaţi, transmite corespondentul Mediafax. PotrivitOrdonanţei de Urgenţă nr. 63/2010, în judeţul Neamţ, cu o populaţie de 563.392de locuitori, ar trebui să existe 4.952 de posturi în administraţia publicălocală. În prezent, autorităţile nemţene centralizează datele din toateinstituţiile, se fac calcule şi urmează să se stabilească în ce localităţiexistă mai multe posturi decât prevede noua lege.

Primăria SfântuGheorghe desfiinţează posturi

Aproximativ10-15 angajaţi ai Primăriei Sfântu Gheorghe şi ai instituţiilor subordonateConsiliului Local ar urma să fie disponibilizaţi în urma OUG 63, transmitecorespondentul Mediafax. Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, adeclarat, că peste 50 de posturi trebuie desfiinţate în cadrul Primăriei şi alinstituţiilor subordonate Consiliului Local, însă, în acest moment, sunt maimulte posturi vacante şi în primul rând vor fi restructurate acestea. "Dupăce vom restructura aceste posturi vacante, potrivit primelor estimări, vor fidisponibilizate aproximativ 10-15 persoane", a afirmat Antal Arpad. PreşedinteleConsiliului Judeţean (CJ) Covasna, Tamas Sandor, declara, luni, că în total 108angajaţi ai Consiliului Judeţean şi ai instituţiilor subordonate vor fidisponibilizaţi. CJ şi instituţiile din subordine au 418 angajaţi, iar dupăreducerile de personal vor mai rămâne 310 persoane.

1.300 de funcţionaridin Primăria Capitalei, fără serviciu

LiderulSindicatului Funcţionarilor din Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), DumitruGherdan, a declarat, vineri, că în prezent nu există o cifră certă afuncţionarilor care vor pleca din fiecare serviciu al municipalităţii, înprincipiu fiind vorba de aproximativ 1.300 de angajaţi. "După ce se voraproba noile organigrame, atât pentru Primăria Capitalei, cât şi pentruinstituţiile subordonate, urmează să fie stabilite criteriile în funcţie decare angajaţii vor fi disponibilizaţi. Încercăm ca aceste criterii să fiestabilite prin discuţii cu sindicatele", a spus Gherdan, la finalulîntâlnirii cu primarul general Sorin Oprescu. Liderul sindical a precizat că seva urmări, în primul rând, ca angajaţii care au vârsta de pensionare să fiepensionaţi şi să nu mai existe persoane care să poată cumula veniturile dinpensie şi salariu. Dumitru Gherdan a mai arătat că în prezent se ştie că"va dispărea" Centrul de Calcul din Primăria Capitalei şi Centruluide planificare urbană şi metropolitană, o parte dintre angajaţii celor douăservicii urmând să fie preluaţi de aparatul propriu al municipalităţii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-08-27Parerea ta...

ZIDEIARNA
27 Iul 2010

PROSTII.TOTI FUNCTIONARII SUNT ,,ASCUNSI" sub diferite posturi.la fel ca si povestea cu agentiile de toamna trecuta... la fel cum in toate primariile si companiile statului si-au marit salariile cu 25 la suta in martie , sa aiba de unde fura... de exemplu in sanatate, tot personalul TESA care ar trebui concediat, este ascuns printre cadrele medicale, sub denumirea de ,,registratori" medicali. si tot asa....de fapt pe boc , nici dracu nu-l mai baga in seama...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine