2020-08-07 22:17

Hillary Clinton va fi audiată în Congres asupra atentatului de la Benghazi

 |  12:20
Hillary Clinton va fi audiată în Congres asupra atentatului de la Benghazi

Secretarul de Stat american Hillary Clinton va fi audiat la 20 decembrie în Congres în legătură cu atentatul de la 11 septembrie împotriva Consulatului Statelor Unite de la Benghazi, în Libia, a anunţat miercuri o aleasă americană.

Şefa diplomaţiei americane va fi audiată pe baza unui raport care urmează să fie finalizat săptămâna viitoare de către o Comisie pe care chiar ea a creat-o, a anunţat Ileana Ros-Lehtinen, preşedinta Comisiei pentru Afaceri Externe din Camera Reprezentanţilor (majoritar republicană), citată într-un comunicat.

Această Comisie lucrează de două luni asupra acestui atac terorist care s-a soldat cu moartea ambasadorului Statelor Unite în Libia Christopher Stevens şi altor trei agenţi americani.

Clinton este în prezent bolnavă şi a fost nevoită să amâne atât un turneu prevăzut în această săptămână în ţări arabe, cât şi toate angajementele sale profesionale.

Faptul că secretarul urmează să fie audiat în Contres era cunoscut. Republicanii doresc să o interogheze asupra măsurilor de securitate adoptate de către Departamentul de Stat în vederea protejării Consulatului de la Benghazi înaintea atacului armat islamist de la 11 septembrie.

Şefa diplomaţiei americane a declarat la jumătate lui octombrie că îşi "asumă responsabilitatea" gestionării consecinţelor acestui atentat terorist care a declanşat în Statele Unite o adevărată furtună politică între Guvernul democrat şi opoziţia republicană.

Republicanii acuză administraţia Obama că a oferit explicaţii eronate şi schimbătoare asupra atacului şi au utilizat aceste acuzaţii ca pretext pentru contestarea unei posibile nominalizări a Susanei Rice, ambasadoarea americană la ONU, în funcţia de secretar de Stat, în locul lui Clinton.

Rice a declarat pe 16 septembrie că asaltul de la Benghazi a fost probabil consecinţa unei manifestaţii antiamericane care ar fi degenerat. Washingtonul a recunocut ulterior că era vorba despre un atentat terorist comis de membri ai unor miliţii islamiste afiliate reţelei teroriste Al-Qaida.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639585-11-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz