2020-07-05 17:11

Horia Georgescu anunţă că a fost ACHITAT DEFINITIV în dosarul retrocedărilor

 |  16:22
Horia Georgescu anunţă că a fost ACHITAT DEFINITIV în dosarul retrocedărilor

Fsotul şef al ANI, Horia Georgescu, a anunțat, marți, pe pagina sa de Facebook, că a fost achitat definitiv de ICCJ în dosarul privind retrocedările, unde fusese condamnat în primă instanță, de Curtea de Apel București, la 4 ani de executare.

„Am fost achitat de Înalta Curte de Casație și Justiție! Decizia este definitivă!”, a scris Horia Georgescu pe pagina sa de Facebook. 

În acest dosar, procurorii DNA au dispus, în 9 aprilie 2015, trimiterea în judecată în judecată a opt persoane care, la data faptelor, făceau parte din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor, precum şi a patru inculpaţi care aveau calitatea de experţi evaluatori autorizaţi. Anchetatorii susţin că, prin acţiunile sau inacţiunile lor intenţionate, cei 12 inculpaţi au produs un prejudiciu bugetului de stat în cuantum de aproape 90 de milioane de euro.

"Inculpaţii Ingrid Zaarour, Baciu Remus Virgil, Marko Attila-Gabor, Iuoraş Mihnea-Remus, Popa-Mocanu Ingrid-Luciana, Georgescu Horia, Canangiu Constantin-Cătălin şi Nicolescu Theodor Cătălin au fost, în perioada 2008, membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor. În acea calitate, cei opt inculpaţi au emis, în cazul a trei dosare (nr.13653/FFCC/2008, nr.26600/CC/2006 şi nr.8745/CC/2006) titluri de despăgubire, pe baza unor rapoarte de evaluare contrare Standardelor Internaţionale de Evaluare cu privire la estimarea valorii de piaţă a imobilelor şi contrare prevederilor art.13, art.10 alin.6 şi 7 din Legea nr.247/2005 privind reforma în domeniile proprietăţii şi justiţiei. Scopul acelor demersuri a fost supraevaluarea imobilelor menţionate, ceea ce a adus un prejudiciu bugetului de stat şi a asigurat avantaje patrimoniale unor persoane, cesionari ai drepturilor litigioase", susţinea DNA la momentul trimiterii în judecată,potrivit Mediafax.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-08Parerea ta...

DOREL
08 Oct 2019

Cele 90 de milioane de euro au fost recuperate? Suntem in Romania. Daca fur o gaina fac 3 ani de puscarie. Daca fur 90 de milioane de euro sunt achitat. Asta este justitia din aceasta tara. Pentru asta am iesit in strada in 1989. Sa putem fura si nimeni sa nu ne faca nimica. Justitie independenta. Pacat mare pacat . UE nu vede? Nu fac alte comentarii dar, de recuperat prejudiciul trebuia ...de undeva
HAZNA
09 Oct 2019

Nu mai conteaza . Platim noi
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz