2020-02-24 13:36

Hoţii care au furat arme, muniţie şi bani din casa unui notar au fost arestaţi

 |  14:58
Hoţii care au furat arme, muniţie şi bani din casa unui notar au fost arestaţi

Treipersoane suspectate că au furat, în ianuarie, mai multe arme, muniţie şi banidin apartamentul unui notar din municipiul Oradea au fost arestate, în noapteade joi spre vineri, de Judecătoria Oradea, transmite corespondentul Mediafax.

Purtătorulde cuvânt al Judecătoriei Oradea, Cristi Danileţ, a declarat că aceastăinstanţă a emis mandat de arestare pentru 29 de zile, în noaptea de joi sprevineri, pe numele a trei orădeni, Marius Vasile Cioban, de 32 ani, MariusŞtefănică, de 33 ani, şi Andrei Benea, de 30 ani, pentru furt calificat şinerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, cei trei fiind principaliisuspecţi în cazul furtului de arme din apartamentul notarului orădean FlorinPană. "Faţă de cei trei inculpaţi, Parchetul de pe lângă JudecătoriaOradea efectuează urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunilor de furtcalificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor fiind suspectaţi că,în luna ianuarie 2010, ar fi pătruns prin efracţie şi escaladare într-olocuinţă de unde au sustras sume în lei şi valută, mai multe arme şicartuşe", a spus Danileţ.

Deasemenea, potrivit probelor prezentate de procurori în faţa instanţei,ulterior, în noaptea de 9 spre 10 iulie, cei trei ar fi intrat în casa uneiorădence de unde au furat bijuterii, un laptop şi un autoturism Volkswagen abiaadus în ţară, ale cărui chei le-au găsit, de asemenea, în apartament. În total,prejudiciul provocat doar în acest caz se ridică la 7.000 de euro.

Nurecunosc comiterea faptelor

MariusVasile Junc Cioban, Marius Ştefănică şi Andrei Benea au fost reţinuţi, joidimineaţa, într-o localitate din zona comunei Tinca, de poliţiştii Biroului deCombatere a Infracţiunilor contra Persoanei şi prezentaţi, în aceeaşi zi,Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea pentru audieri. "În urmaaudierilor, s-a stabilit că cei trei sunt vinovaţi de săvârşirea infracţiunilorreţinute în sarcina lor, motiv pentru care, la solicitarea Parchetului,instanţa de judecată a emis mandat de arestare preventivă pe numele a doidintre ei. De asemenea, faţă de Marius Vasile Junc Cioban, pentru caresăptămâna trecută s-a dispus măsura interdicţiei de a părăsi localitatea,instanţa a dispus schimbarea măsurii interdicţiei în cea de arestarepreventivă", a declarat pentru Mediafax prim-procurorul Parchetului de pelângă Judecătoria Oradea, Vasile Popa. Nici unul dintre cei trei nu arecunoscut faptele şi a atacat, prin recurs, soluţia Judecătoriei Oradea laTribunalul Bihor.

Optarme de foc, printre care şi patru dintre cele furate de la un notar orădean,dar şi muniţie şi staţii de emisie recepţie au fost descoperite, joia trecută,într-o ascunzătoare improvizată în tavanul unei anexe din locuinţa unui bărbatdin comuna Tinca, în urma unei acţiuni de amploare a poliţiştilor.

Înurma verificărilor, s-a stabilit că printre arme se află şi cele furate, înluna ianuarie, din apartamentul notarului orădean Florin Pană, căutate de pesteopt luni de poliţişti, armele fiind transportate în Tinca de Marius Vasile JuncCioban şi Marius Ştefănică, doi orădeni suspectaţi că ar fi comis spargerile. Întimpul acţiunii de săptămâna trecută, Jenei Csaba, proprietarul locuinţei dinTinca, şi Marius Vasile Junc Cioban au fost ridicaţi de acasă şi reţinuţipentru 24 de ore. Jenei a fost acuzat de complicitate la furt calificat,nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi tăinuire, iar Cioban - pentrufurt calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Totodată, celde-al doilea suspect în cazul furtului de arme, Marius Ştefănică, care adispărut de la domiciliu, a fost dat în consemn şi căutat de efective sporitede poliţişti. Ulterior, după expirarea ordonanţei de reţinere, Jenei Csaba afost pus în libertate, iar în cazul lui Cioban, procurorii Parchetului de pelângă Judecătoria Oradea, cei care supravegheau ancheta, au dispus interdicţiade a părăsi localitatea şi a fost pus din nou sub supraveghere, în speranţa că,liber fiind, îi va conduce la complicele său. După o săptămână, fugarul, MariusŞtefănică, a fost găsit şi reţinut, împreună cu Cioban, în urma unei acţiuni lacare au participat, pe lângă poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilorcontra Persoanei, şi luptători ai Serviciului de Intervenţie Rapidă. Totodată,în timpul investigaţiilor efectuate în acest timp, anchetatorii au descoperitcă cei doi au acţionat în timpul spargerilor împreună cu un al treilea orădean,Andrei Benea, care, la rândul lui, a fost reţinut şi arestat în noaptea de joispre vineri tot sub acuzaţia de furt calificat şi nerespectarea regimuluiarmelor şi muniţiilor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-06-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine