2020-08-07 22:21

Hugo Chavez operat cu succes

 |  10:59
Hugo Chavez operat cu succes

Preşedintele venezuelan Hugo Chavez a fost operat cu succes, marţi, în Cuba, pentru a patra oară de la depistarea, în iunie 2011, a unui cancer în zona pelviană, potrivit vicepreşedintelui Nicolas Maduro.

În cursul unei alocuţiuni radio-televizate, Maduro a salutat faptul că "această operaţie s-a desfăşurat corect şi cu succes", adăugând că Hugo Chavez a revenit în salonul său de spital după şase ore de intervenţie chirurgicală.

Etapa postoperatorie va dura "mai multe zile", a precizat vicepreşedintele venezuelan.

Toate programele radio-televiziunii din Venezuela au fost întrerupte în jurul orei 22.00 GMT pentru a retransmite o alocuţiune a ministrului Comunicaţiilor Ernesto Villegas, ce afirma că "echipa medicală care îl îngrijeşte pe comandantul Hugo Chavez, preşedintele republicii, desfăşoară operaţia programată pentru astăzi", marţi.

Niciuna dintre precendentele trei intervenţii chirurgicale suportate de Chavez în ultimele 18 luni nu a fost anunţată.

În jurul prânzului, Villegas a citit un alt comunicat ce anunţa "începutul protocolului preoperator".

Echipa medicală "şi-a exprimat optimismul în privinţa succesului acestei operaţii care se înscrie în cadrul unui program de îngrijiri pe care îl urmează Hugo Chavez", a adăugat ministrul.

El a explicat că aceste mesaje au fost citite "pe baza instrucţiunilor" vicepremierului şi ministrului de Externe Nicolas Maduro, desemnat ca succesor de Chavez la sfârşitul săptămânii trecute, pentru cazul în care el nu va fi apt să îndeplinească funcţiile.

Ca la fiecare operaţie, Hugo Chavez s-a internat la spitalul Cimeq din Havana, cel mai modern şi cel mai bine dotat din Cuba, ţară recunoscută pentru competenţa medicilor săi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639585-10-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz