2019-10-21 13:00

Iarna a făcut PRIMA VICTIMĂ în România

 |  14:31
Iarna a făcut PRIMA VICTIMĂ în România

Un tânăr de 22 de ani a decedat marţi, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, după ce în cursul nopţii a fost coborât de salvamontişti de la peste 2.000 de metri altitudine, de pe creasta Munţilor Făgăraş, inconștient, în stop cardiorespirator și cu hipotermie, deci într-o stare critică.

„A fost declarat decesul pacientului. Cauza decesului este stop cardiorespirator neresuscitabil. Pacientul are 22 de ani. A fost adus în jurul orei 2,15. A fost adus inconştient, cu hipotermie severă şi stop cardiorespirator", potrivit purtătorului de cuvânt al unităţii medicale, Decebal Todăriţă, citat de Agerpres

Fata care l-a însoţit pe băiat pe munte este încă internată în spitalul sibian, cu „hipotermie şi degerături”. Şeful Salvamont Sibiu, Adrian David, a declarat că cei doi tineri au îndurat „condiţii meteo extrem de dure” şi pentru aducerea lor din Munţii Făgăraş a fost nevoie de salvamontişti din Argeş şi Sibiu, dar şi de jandarmi montani din zona Lacului Bâlea.

Noaptea trecută, alţi nouă turişti au solicitat intervenţia salvamontiştilor după ce au rămas blocaţi şi au dormit în maşini pe Transalpina. Aceştia au pătruns pe traseu seara trecută la ora 23, în condiţiile în care drumul este interzis circulaţiei. În cazul lor nu a fost nevoie de intervenţia medicilor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray