2020-07-03 22:05

Iaşi. Mai mulţi elevi au ajuns la spital, după ce un coleg a pulverizat spray lacrimogen în toaleta şcolii

 |  11:44
Iaşi. Mai mulţi elevi au ajuns la spital, după ce un coleg a pulverizat spray lacrimogen în toaleta şcolii

Un număr de 18 elevi de la Şcoala gimnazială "Veronica Micle" din Iaşi au ajuns miercuri dimineaţa la spital, după ce un coleg al acestora a pulverizat spray lacrimogen într-o toaletă a unităţii de învăţământ. Copilul a precizat ulterior că a făcut acest lucru pentru a vedea ce efecte are sprayul.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Iaşi, Anca Vîjiac, a precizat, că oamenii legii au fost sesizaţi de un profesor de la Şcoala gimnazială "Veronica Micle" din cartierul ieşean Bucium, că un elev în vârstă de 14 ani a pulverizat spray lacrimogen într-o toaletă a unităţii de învăţământ.

"Ne-am deplasat împreună cu un echipaj medical, fiind scoşi toţi elevii din toaleta şcolii. Vom continua verificările, elevul de 14 ani a declarat că a găsit sprayul pe stradă, în urmă cu câteva zile, şi voia să vadă ce efecte are", a precizat Anca Vîjiac, pentru Mediafax.

Un număr de 18 elevi au fost transportaţi cu ambulanţele la spital în urma incidentului. Medicii au afirmat că aceştia au iritaţii de la gazul toxic din spray şi cel mai probabil nu vor necesita internare.

"Apelul la 112 a fost făcut mai întâi pentru doi copii, după care numărul pacienţilor a ajuns la 18. A fost trimis un echipaj SMURD, ambulanţa şi echipajul pentru victime multiple. Copiii sunt consultanţi de către medicii din Clinica de Oftalmologie, cel mai probabil nu vor rămâne internaţi, ei prezentând iritaţii de la gazul toxic din spray. Copiii sunt însoţiţi de un profesor şi au fost anunţaţi toţi părinţii", a afirmat Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU de la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iaşi.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi, Sabina Manea, a precizat, la rândul ei, că directorul unităţii şcolare a respectat prevederile legale şi a informat imediat instituţia despre acest incident.

Directorul şcolii, Gheorghe Carlagiu, susţine că elevul care a cauzat probleme este în clasa a V-a, rămânând repetent mai mulţi ani. De asemenea, acesta este cunoscut ca fiind cu tulburări de comportament.

"Profesorul de serviciu a chemat imediat ambulanţa şi poliţia, iar toată zona a fost evacuată", a precizat Gheorghe Carlagiu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-10-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz