2020-06-05 23:19

UPDATE. ÎCCJ a constatat nulitatea rechizitoriului Mineriadei. Dosarul, trimis înapoi la Parchet

 |  10:16
UPDATE. ÎCCJ a constatat nulitatea rechizitoriului Mineriadei. Dosarul, trimis înapoi la Parchet

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţieşi Justiţie au decis, miercuri, să restituie Dosarul Mineriadei la procurori, fiind constatată nulitatea rechizitoriului.

UPDATE 11.11. ”Din acest dosar lipseşte cam 80 la sută din ceea ce s-a făcut în peioada 2005 – 2007, ei rezumându-se doar la 14 persoane vinovate, dar şi pe acelea nu le-au pus corect sub urmărire, nu au făcut procedura corect. Atunci, sigur, cu un dosar incomplet, judecătorul nu are ce să facă decât să-l dea înapoi. Eu nu-l acuz pe Epure pentru decizia de azi, eu îl acuz pe Constantin Eure, judecător de Înaltă Curte, că şi-a permis să reţină doar el un an şi jumătate dosarul, în detrimentul acestor oameni care au venit cu speranţă la termene, sperând că li se face dreptate, şi au aflat că avem un rechizitoriu bun de aruncat la gunoi”, a declarat, la ieşirea din sediul instanţei, preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie, Teodor Mărieş.

Acesta a afirmat că ”mai mult ca sigur se va găsi cineva care să facă contestaţie”, air procedura se va prelungi.

”Dosarul a fost construit prost, trebuie construit bine, trimis cu fundament aici ca să poată să înceapă odată judecarea. Bătaia de joc pentru victime este imensă. Să ţi un an şi jumătate un dosar care trebuia să stea la Curtea Supremă două luni. În două luni trebuia să-şi formeje judecătorul părerea şi să-l trimită”, a mai declarat Mărieş.

Întrebat ce orizont de timp consideră că este potrivit pentru retrimiterea dosarului în instanţă, Mărieş a spus: ”Dacă se aduce procuror de caz care cunoaşte acest dosar, părerea mea este că între patru şi şase luni este prea mult ca acest dosar să fie bine construit şi retrimis către instanţă”.

Decizia nu este definitivă.

Dosarul Mineriadei fusese trimis în judecată în luna iunie 2017.

13 persoane, în frunte cu Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Virgil Măgureanu, Mugurel Florescu, Miron Cozma, Adrian Sârbu și Cazimir Ionescu sunt acuzate de infracțiuni contra umanității, fapte pedepsite cu închisoare pe viață sau cu închisoare de la 15 la 25 de ani.

Procurorii militari ai Secţiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat, în iunie 2017, cercetările în dosarul „Mineriada din 13 – 15 iunie 1990” şi au dispus trimiterea în judecată a cauzei.

Procurorii militari susţin că există probe potrivit cărora aceştia ar fi organizat şi coordonat direct atacul împotriva populaţiei civile, ceea ce ar fi dus la uciderea prin împuşcare a patru oameni, rănirea prin împuşcare a trei, vătămare integrităţii fizice şi psihice a 1.269 de oameni şi privarea de libertate a alţi 1.242.

În dosar au fost introduse drept părţi responsabile civilmente mai multe instituţii ale statului, precum Ministerul Finanţelor, MAI, SRI, Parchetul General, Guvernul României, Jandarmeria Română, MApN, Ministerul Economiei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-08Parerea ta...

# PIN - PONG REZONABIL???
08 Mai 2019

CE POȚI FACE AZI : LAS' PE MÂINE, POATE NU MAI TREBUIE... FILOZOFIE MEGA BETON......
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
08 Mai 2019

realitatea este cam asa...cei care au fost in jurul lui Iiescu si Brucan au facut ABSOLUT TOATE PORCARIILE SI CRIMELE POSIBILE si IMPOSIBILE deoarece li s-a garantat ca vor ramane in libertate pana vor muri de moarte naturala.Grupul care le-a garantat chestiile astea sunt cei care au beneficiat de marile escrocherii si asazisele "privatizari' adica tunurile de zeci si sute de miliarde de euro de dupa 1990.Mineriadele au fost nimica toata pe lang celelalte crime MULT MAI GRAVE..si in general vezi acelasi grup de persoane implicate peste tot in afacerile de tip "MAFIA IMOBILIARA" din SNAGOV-ILFOV cu grupul RECIPLIA care sunt implicate in tot ce vrei si ce nuvrei pe modelul DORIN COCOS...incepand cu ace-brice-sicarice si terminand cu autostrazile BECHTEL afacerileCFR-MICROSOFT-EADS ENERGIE si ANRP si hoteluri prin DUBAI si COSTA RICA,BRAZILIA si MADAGASCAR...autorii sunt ultra-cunoscuti peste tot in lume,pana si traficantii de cocaina diCOLUMBIA stiu cine e DADDY GHITA sau vALCOV cu care sa schimbe niste impresii prin Delta Dunarii
CUCUVIAUA PARADITA
08 Mai 2019

Nu te doare capul de atata inteligenta?
ANONIM
08 Mai 2019

Mărieș susține continuarea cercetărilor și nejudecarea celor ce au fost acuzați , ? Judecătorii susțin că activitatea procurorilor nu justifică salariile pe care l-au primit pentru formarea dosarului, ?
ANONIM
08 Mai 2019

SA IL BATA PRECUM STUDENTI DE LA UNIVERSITATE . MASACRU FACUT DE SECURISTI SI MINERI BANDITI . TRADATORI SI SABOTORI PESTE TOT
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine