2019-12-16 09:13

ÎCCJ ia în calcul atacarea deciziei CCR privind completurile de 5 judecători la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene

 |  13:01
ÎCCJ ia în calcul atacarea deciziei CCR privind completurile de 5 judecători la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ia în calcul să sesizeze Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) pe tema deciziei Curţii Constituţionale privind completurile de cinci judecători.

În cazul în care instanța europeană va constata că decizia CCR nu respectă principiile europene din justiție, Curtea Constituțională va fi obligată să revizuiască verdictul în sensul acomodării cu recomandările CJUE.

Magistratii care judeca dosarul Gala Bute - Elena Udrea au ridicat luni din oficiu aceasta problema, potrivit Ziare.com. Asta in contextul in care Elena Udrea este acuzata in acest dosar si de o tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene, scrie Realitatea.net.

Pe 7 noiembrie, Curtea Constituţională a admis sesizarea premierului Viorica Dăncilă în legătură cu un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema constituirii completurilor de 5 judecători. Decizia a fost luată cu majoritate de voturi, iar efectul a fost imediat: mai mulți condamnați definitiv printre care Elena Udrea sau Alina Bica au reluat de la zero apelul în proces.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-26Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

Politica struţului E greu de spus dacă justiţia televizată este o realitate, dacă într-adevăr judecătorii se lasă influenţaţi de ceea ce văd pe „sticlă”, atunci când judecă un dosar sau altul. Cel puţin, o legătură directă nu a fost încă stabilită. Există însă, pe zi ce trece, indicii tot mai clare că ţara este guvernată de la televizor şi, chiar în multe cazuri, pentru televizor
13 Iul 2014 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray