2020-07-03 20:24

ÎCCJ menține măsura arestării preventive luată împotriva lui Radu MAZĂRE în dosarul „POLARIS”

 |  13:27
 ÎCCJ menține măsura arestării preventive luată împotriva lui Radu MAZĂRE în dosarul „POLARIS”

Judecătorii de la ÎCCJ au decis, marţi, menţinerea măsurii arestării preventive luată, în dosarul „Polaris”, împotriva fostului edil al Constanţei, Radu Mazăre. Decizia nu este definitivă.

„În baza art. 399 alin. 10 Cod de procedură penală raportat la art. 208 alin. 4 Cod de procedură penală, menţine măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpatul Mazăre Radu Ştefan pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 6 iunie 2019 până la data de 4 august 2019, inclusiv. În baza art. 399 alin. 10 Cod de procedură penală raportat la art. 242 alin. 1 Cod procedură penală, respinge cererea de revocare a măsurii arestării preventive formulate de inculpatul Mazăre Radu Ştefan. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare'', se arată în decizia instanţei, citată de Agerpres.

Completul de trei judecători de la ÎCCJ a discutat cererea fostului primar al Constanţei de revocare a mandatului de arestare preventivă emis în dosarul „Polaris”, după plecarea sa din ţară. La termenul de marţi, procurorul DNA a cerut judecătorilor menţinerea măsurii, invocând „actul de sfidare” al fostului edil la momentul plecării sale, când dosarul „Polaris” se apropia de final.

Avocata lui Radu Mazăre, Ioana Focşa, a spus că scopul efectiv al mandatului de arestare emis pe numele lui Radu Mazăre nu mai este atins la acest moment, pentru că acesta se află în ţară. Ea a amintit că Radu Mazăre are o condamnare definitivă pe care o execută într-un penitenciar din ţară.

La proces a fost adus şi Radu Mazăre, care a spus că doreşte revocarea mandatului de arestare emis după plecarea sa din ţară.

Fostul edil are multiple condamnări în România. Pedeapsa definitivă care a atras cu sine şi mandatul internaţional de căutare este cea pronunţată de ÎCCJ în 8 februarie 2019, fiind vorba despre condamnrea la nouă ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri. De asemenea, el mai are o condamnare de 9 ani şi 10 luni în dosarul „Polaris”, dar şi o condamnare de 6 ani şi 6 luni închisoare primită într-un dosar de abuz în serviciu, însă ambele decizii nu sunt definitive. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-04Parerea ta...

COADA DRACULUI
04 Iun 2019

CONDUCEA PRIMARIA CU MASA DE MINA . FOSTA ACTIVISTA A LUI SUZANA GIDEA LUI CEASCA . A FURAT BANI CU CICIOLINA UDREA , ALOCATI REPARARII CAZINOULUI . DAR SI TOATE TERENURILE STATULUI CU GASTILE PARAMILITARE
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz