2019-08-18 00:51

Igaş le prezintă liderilor sindicali proiectul privind restructurarea a 8.000 de cadre din minister

 |  19:27
Igaş le prezintă liderilor sindicali proiectul privind restructurarea a 8.000 de cadre din minister

Traian Igaş prezintă astăzi,la întâlnirea cu liderii de sindicate, proiectul de ordin al ministrului princare vor fi disponibilizaţi aproape 8.000 de angajaţi ai MAI, au declaratpentru NewsIn surse, care au precizat că aceasta este ultima întâlnire pe temarestructurărilor. Întâlnirea este programată pentru ora 17.00 şi, potrivitsurselor, proiectul de ordin pe care îl va prezenta Traian Igaş a fost conceputde specialiştii ministerului, care s-au inspirat după un model aplicatînMinisterul Justiţiei. Practic, ordinul reglementează modul de organizare aexamenului pentru ocuparea funcţiilor.

Noul proiect, spredeosebire de cel vehiculat zilele trecute în presă, acordă angajaţilor MAI,care vor susţine examen pentru ocuparea funcţiilor, dreptul de a contestarezultatul. De asemenea, pentru eliminarea oricăror suspiciuni faţă decorectitudinea organizării examenelor, subiectele vor fi făcute de o comisie,iar sindicatele şi Corpul Naţional al Poliţiştilor au dreptul de a participa încalitate de observatori. Mai mult, examenele vor fi înregistrate.

Săptămâna trecută,sindicatele şi conducerea MAI au convenit pentru înfiinţarea unor comisii deexaminare la nivelul fiecărui birou, compartiment sau serviciu, comisii dincare vor face parte şeful nemijlocit al poliţistului examinat şi superiorulacestuia pe linie ierarhică. Sindicaliştii au impus însă şi existenţa în componenţacomisiilor de examinare a unei a treia persoane agreate de sindicate, cum ar fiun specialist în domeniul în care activează poliţistul examinat sau un membrual Corpului Naţional al Poliţiştilor. Câtpriveşte examenul propriu-zis, acesta poate fi doar scris saudoar oral. Ministerul ar agrea varianta unei probe orale, constândîntr-un interviu „deschis”, din care comisia de examinare să poată evaluaîn ansamblu capacităţile poliţistului intervievat. Potrivit surselor citate,sindicatele ar dori să fie inclusă în examen şi o probă practică, lucru asupracăruia, din nou, nu a fost găsită o cale de înţelegere. Şi asupra acestuiaspect urmează să mai aibă loc o nouă rundă de negocieri.

Aproximatin 8.000 de poliţiştiar urma să-şi piardă slujbele în urma reorganizării Ministerului Administraţieişi Internelor. Potrivit unor surse din MAI, la nivelul Inspectoratului Generalal Poliţiei Române, cifra variază astăzi în jurul a 1.500 de persoanerestructurabile. Însă, spun sursele respective, cifra este variabilă şi se aflăîn scădere de la o zi la alta, „deoarece unele cadre şi-au înaintat demisiile,altele au depus dosarul de pensionare”. Alte disponibilizări vor avea loc, peaceeaşi structură, la nivelul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontierăşi IGSU, precum şi la nivelul Aparatului Central. În ceea ce priveşterestructurările care vor avea loc la nivelul Jandarmeriei Române, aici legeacivilă nu poate funcţiona, având în vedere că salariaţii sunt cadre militare.În acest sens, Ministerul de Interne caută să identifice soluţii legale pentrurestructurarea acestei arme. Mai simplu va fi rezolvată problema angajaţilorcontractuali. În urma selecţiei, unii dintre aceştia vor primi preavize cuvalabilitatea de 45 de zile.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639250-03-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray