2020-07-08 18:26

IGPR: Percheziţii la suspecţi de înşelăciune, tăinuire şi constituire de grup infracţional organizat

 |  10:02
IGPR: Percheziţii la suspecţi de înşelăciune, tăinuire şi constituire de grup infracţional organizat

IGPR a anunţat, într-un comunicat de presă, că polițiștii efectuează joi 14 percheziții în București și județul Ilfov la persoane suspectate de înșelăciune, tăinuire și constituire de grup infracțional organizat. Potrivit sursei citate, mai multe autoturisme de lux închiriate din străinătate au fost comercializate ilegal în România.

Polițiștii vor pune în executare 15 mandate de aducere, iar în urma audierilor urmează a fi dispuse măsurile legale ce se impun. Perchezițiile sunt efectuate de 120 de polițiști din cadrul IGPR, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Sursa citată a mai precizat că în perioada 2013 - 2015 membrii grupării se deplasau frecvent în statele membre ale Uniunii Europene unde ar fi închiriat autovehicule de lux de la societățile rent-a-car pe care le-ar fi transportat în România, în scopul valorificării.

Membrii grupării identificau societăți de închiriere vehicule de pe teritoriul altor state, pe care le-ar fi indus în eroare și astfel ar fi intrat în posesia unor autovehicule de lux fabricate în anii 2013-2015 pe care le-ar fi transportat ulterior pe teritoriul României.

După ce ar fi întocmit documente de proveniență și proprietate false, suspecții ar fi valorificat autoturismele fie altor persoane care aveau cunoștință despre proveniența ilicită a acestora fie către terți cumpărători de bună credință, prin substituirea identității autoturismului furat cu un altul avariat de aceeași marcă, model și an de fabricație, menţionează sursa citată.

PÎCCJ a precizat, la rândul său, că procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) efectuează cercetări în această cauză penală având ca obiect săvârșirea unor infracțiuni de inițiere și constituire a unui grup infracțional organizat, aderarea sau sprijinirea unui astfel de grup, înșelăciune și tăinuire.

În documentarea activității infracționale procurorii au beneficiat de suportul tehnic și informativ al Serviciului Român de Informații.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-02-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz