2020-07-07 02:27

IGSU: 60 de localităţi din 13 judeţe, afectate de FURTUNILE din ultimele ore! Zeci de locuinţe INUNDATE

 |  12:36
IGSU: 60 de localităţi din 13 judeţe, afectate de FURTUNILE din ultimele ore! Zeci de locuinţe INUNDATE

Şaizeci de localităţi din treisprezece judeţe au fost afectate de ploile torenţiale şi de furtunile din ultimele 24 de ore, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), precizând că au fost inundate aproape 60 de locuinţe, iar 82 de copaci s-au prăbuşit, 29 de maşini fiind avariate.

Şaisezi de localităţi din treisprezece judeţe au fost afectate de ploile torenţiale şi de furtunile din ultimele 24 de ore, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), precizând că au fost inundate aproape 60 de locuinţe, iar 82 de copaci s-au prăbuşit, 29 de maşini fiind avariate.

În urma ploilor torenţiale, a descărcărilor electrice, căderilor de grindină şi a vântului puternic din cursul zilei de ieri şi din timpul nopţii, au fost înregistrate efecte de vreme rea în 60 de localităţi din 13 judeţe: Argeş, Bihor, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Timiş şi Vâlcea.

În această perioadă au fost mobilizaţi peste 3.300 de pompieri cu peste 2.200 de mijloace tehnice, care au intervenit pentru evacuarea apei din 58 locuinţe, 22 anexe, 135 de curţi şi 33 de subsoluri.De asemenea, s-a intervenit pentru îndepărtarea a 82 de arbori cre au căzut pe carosabil, locuinţe şi stâlpi de electricitate, fiind avariate şi 29 de autoturisme.

O situaţie deosebită a fost înregistrată în localitatea Obârşia - Cloşani din judeţul Mehedinţi, unde s-a intervenit pentru salvarea a două persoane surprinse de furtună. Una dintre acestea a decedat, iar cealaltă a fost transportată la spital, cu semne vitale.

De asemenea, militarii au acţionat pentru salvarea unei persoane din localitatea Arcani, judeţul Gorj, care a fost surprinsă de apele aflate în creştere, sub un pod. Totodată, echipajele pentru situaţii de urgenţă au evacuat preventiv o familie (formată din trei membri) din localitatea Borlova, judeţul Caraş – Severin, a cărei gospodărie a fost izolată de ape. Persoanele, dintre care doi minori, au fost cazate temporar la rude, urmând ca, după remedierea situaţiei, să revină la domiciliul lor.

Din cauza vântului puternic, şapte acoperişuri ale unor imobile au fost parţial sau total distruse, iar viiturile produse în judeţul Caraş – Severin au generat o alunecare de teren care a afectat un operator economic.

În judeţele aflate sub incidenţa avertizărilor de furtuni au fost semnalate întreruperi ale alimentării cu energie electrică, iar echipaje specializate se află în teren pentru remedierea situaţiei. De asemenea, circulaţia rutieră a fost afectată temporar din cauza copacilor căzuţi pe carosabil sau a aluviunilor pe trei drumuri naţionale (DN 57B, DN 66 şi DN 68A) şi trei drumuri judeţene (DJ 582, DJ 671A şi DJ 564A).

De miercuri, de la ora 14.00, şi până vineri la ora 8.00, treizeci de judeţe din întreaga ţară vor fi sub cod galben de furtuni.

În Banat, Crişana, Oltenia, Maramureş, Transilvania, jumătatea de vest a Munteniei şi în zonele de munte, instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină, spun meteorologii.

Potrivit acestora, cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse 60...80 l/mp, îndeosebi în sud-vest şi în zona montană.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz