2020-08-04 19:36

IGSU – bilanţ al intervenţiilor din ultimele 24 de ore

 |  09:38
IGSU – bilanţ al intervenţiilor din ultimele 24 de ore

Pompierii au intervenit în 14 localităţi din 12 judeţe, în urma ploilor torenţiale de luni seara, şi au scos apa din peste 150 de curţi şi 30 de subsoluri. Vântul puternic a desprins 3 acoperişuri de pe clădiri, iar 6 copaci au fost doborâţi pe carosabil.

Potrivit IGSU, bilanţul ultimelor 24 de ore se prezintă mult mai bine raportat la săptămâna trecută, fiind înregistrate intervenţii în 14 localităţi din judeţele Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Buzău, Dâmboviţa, Hunedoara, Ilfov, Neamţ, Olt, Teleorman şi Vâlcea.

Echipajele de pompieri au acţionat pentru evacuarea apei din 7 case, 34 beciuri, 164 curţi şi de pe 2 străzi. Totodată, din cauza vântului puternic 3 acoperişuri au fost desprinse de pe clădiri, iar 6 copaci au fost doborâţi pe carosabil.

Deşi în ziua de luni şi pe parcursul nopţii au fost emise peste 50 de atenţionări şi avertizări hidro-meteorologice de fenomene severe, nu au fost înregistrate situaţii extreme care să se soldeze cu victim – notează mediafax.ro.

În judeţul Arad, între orele 19:10 -19:40, a fost cod roşu de grindină, averse cu caracter torenţial şi vijelie puternică în urma căruia au fost afectate de inundaţii satele Dezna şi Buhani din comuna Dezna. Pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din 37 curţi şi 2 locuinţe, iar 7 persoane au fost evacuate preventiv la rude din cauza nivelului mare al apei acumulate în gospodării.

Marţi dimineaţă echipajele ISU nu mai aveau misiuni.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, marţi dimineaţă se înregistrau întreruperi în 8 localităţi din judeţele Harghita şi Iaşi. Pentru remedierea defecţiunilor acţionează mai multe echipe tehnice ale distribuitorilor de energie electrică.

Marţi, toată ţara se află sub prognoză de instabilitate atmosferică accentuată şi cantităţi de apă însemnate. Inspectoratele pentru situaţii de urgenţă rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce situaţii de urgenţă.

În contextul creşterilor de debite pe mai multe cursuri de apă din ţară, oamenii sunt atenţionaţi să nu traverseze râurile prin apă şi să nu se apropie de malurile acestora.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz