2020-08-05 01:43

Il Cavaliere acuză “o intolerabilă hărţuire judiciară”

 |  09:00
Il Cavaliere acuză “o intolerabilă hărţuire judiciară”

Silvio Berlusconi, fostul premier italian, condamnat vineri la patru ani de închisoare pentru fraudă fiscală, a denunţat “o intolerabilă hărţuire judiciară”, transmite AFP.

“Este un proces politic, de necrezut şi intolerabil. Fără nicio îndoială, este un verdict politic, cum politice sunt toate procesele deschise împotriva mea”, a declarat Berlusconi în cadrul unei emisiuni difuzate la unul din posturile sale de televiziune, Italia 1.

Vizibil nervos, Il Cavaliere, obiectul a 33 procese în cei aproape 18 ani de carieră politică, a subliniat că el şi avocaţii săi “considerau imposibilă o condamnare în acest proces”. “Eram sigur că voi fi achitat pentru o acuzaţie complet paralelă cu realitatea. Este o condamnare politică de necrezut şi intolerabilă”, a adăugat el.

“Nu mai poate continua astfel. Trebuie să facem ceva”, a mai afirmat Berlusconi, ţinând să atragă atenţia că, din cauza “anumitor judecători, ţara este pe punctul de a deveni barbară, de nelocuit şi încetează să mai fie o democraţie”.

În opinia lui, condamnarea sa la patru ani de închisoare, dintre care trei au fost imediat amnistiaţi, şi la cinci ani de interdicţie în exercitarea oricărei funcţii publice “demonstrează că justiţia are scopuri politice”.

Silvio Berlusconi, ale cărui procese au privit rând pe rând probleme de fraudă fiscală, corupere a poliţiei, bilanţuri false ori finanţare ilegală a partidelor, se declară convins că este victima unei campanii de persecuţie din partea “judecătorilor de stânga”.

În ultima perioadă când s-a aflat în fruntea guvernului italian, el i-a acuzat frecvent pe magistraţi, în cursul intervenţiilor sale publice, că doresc să-i afecteze imaginea pentru a-l constrânge să demisioneze.

În vârstă de 76 de ani, Silvio Berlusconi, ajuns ultima dată la putere în mai 2008, a fost nevoit să demisioneze în noiembrie 2011, într-un moment în care criza financiară ameninţa Italia, iar majoritatea sa parlamentară se destrăma.

În conflict cu justiţia de peste 20 de ani, patronul clubului AC Milan este acuzat în mai multe procese, printre care cel în curs cunoscut sub numele de “Rubygate”, pentru întreţinere de relaţii sexuale plătite cu o minoră.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639579-12-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz