2019-11-21 08:41

Ilie Balaci, înmormântat cu onoruri militare, marţi, la Craiova

 |  14:09
Ilie Balaci, înmormântat cu onoruri militare, marţi, la Craiova

Ilie Balaci, fostul mare fotbalist de legendă al Universității Craiova, va fi înmormântat marţi cu onoruri militare, la Craiova. Slujba de înmormântare va fi oficiată de mitrolopitul Olteniei, Irineu Popa.

Sicriul cu trupul lui Ilie Balaci va fi depus la stadionul din Craiova în după-amiaza zilei de luni, tocmai pentru ca toți cei care l-au iubit să-și poată lua rămas bun de la marele fotbalist.

Înainte, la ora 14:00, Mitropolitul Olteniei, Irineu Popa, va oficia o slujbă la Biserica "Sf. Ilie".

Înmormântarea lui Ilie Balaci va avea loc marți în jurul prânzului la cimitirul SINEASCA din Craiova.

Ilie Balaci, fostul mare fotbalist al Craiovei Maxima şi al echipei naţionale a României, a murit, duminică, în urma unui stop cardio-respirator, la vârsta de 62 de ani.

Ilie Balaci a suferit duminică dimineață un stop cardio-respirator și a fost transportat de urgență la Spitalul Județean din Craiova. Medicii au încercat mai bine de jumătate de oră să-l resusciteze, însă fostul sportiv nu a răspuns la stimuli.

Ilie Balaci a debutat la Universitatea Craiova în august 1973 şi a a contribuit la primul titlu de campioană al echipei din Craiova.

A câştigat trei titluri naţionale şi patru Cupe ale României şi a fost desemnat cel mai bun fotbalist român al anului în două rânduri: 1981 şi 1982. În prima ligă are 347 de meciuri şi 84 de goluri, la Universitatea Craiova, FC Olt Scorniceşti şi Dinamo Bucureşti.

La echipa naţională, pentru care a debutat la 17 ani, 6 luni şi 10 zile, Balaci a adunat 69 de selecţii şi 8 goluri. A fost căpitanul echipei naţionale în preliminariile Campionatului European din 1984, însă nu a jucat la turneul final din cauza unei accidentări.

Ca antrenor, Balaci a pregătit mai multe echipe din Zona Golfului şi din nordul Africii, cu care a obţinut numeroase performanţe.

Ca antrenor, a câştigat Cupa Campionilor Africii, în 1992, cu Club Africain Tunis (Tunisia), Cupa Cupelor Ţărilor Arabe, în 1993 şi 1994 cu Olimpique Casablanca (Maroc), Cupa Campionnilor Golfului, în 1997, cu Al Nassr Riad, şi în 1998 cu Al Hilal (ambele din Arabia Saudită), Cupa Cupelor Ţărilor Arabe în 2000 cu Al Ain (Emiratele Arabe Unite), Supercupa Asiei, în 2000 cu Al Ain.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray