2020-08-08 04:20

Iliescu şi Măgureanu, puşi sub acuzare

 |  16:19
Iliescu şi Măgureanu, puşi sub acuzare

După 25 de ani de la mineriade, Ion Iliescu este pus sub acuzare pentru crime împotriva umanităţii. La fel şi fostul şef al SRI, Virgil Măgureanu, după cum transmite Digi24.

Pentru Atanasie Stănculescu se va cere aviz de la Cotroceni.

În acest caz, mai multe persoane sunt cercetate pentru infracţiunii contra umanităţii, respectiv pentru reprimarea violentă a manifestaţiei din Piaţa Universităţii, din 13 iunie 1990.

 Surse judiciare, citate de Mediafax, au afirmat că Ion Iliescu va fi audiat de procurorii Secţiei Parchetelor Militare din PICCJ, în dosarul mineriadei.

În această anchetă sunt vizate circumstanţele în care au fost rănite mai multe persoane, în timpul evenimentelor care au avut loc la Bucureşti.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-10-21



Parerea ta...

DAN IOSIF
21 Oct 2015

BUNICUTO si SARPE CU OCHELARI A VENIT TIMPUL SA VA AMINTITI DE MINE SI SA VENITI LA MINE CAT MAI URGENT. In timpul mineriadei din Bucuresti geal Ioniţă Botoș, șeful comandamentului Serviciilor Armatei, s-a ocupat pe 14 iunie 1990 cu încazarmarea, echiparea și hrănirea a circa 990 de mineri în două unităţi militare ale MApN de pe şoseaua Olteniţei din Bucureşti. Ajutoarele sale de nadejde au fost locotenenţii majori izmenarul pretins academician Gabriel Oprea şi veselaru -spalator de blide - Eugen Bejinariu, ambii deveniti parlamentari pt “serviciile” criminale facute imotriva normalitatii. Tot cu ocazia mineriadei sediul Asociaţiei „21 Decembrie” din Bucureşti a fost luat cu asalt de 60 de ortaci, doar 4-5 dintre ei fiind mineri, restul cadre ale Batalionului 404 aparţinând DIA, echipaţi în mineri, cu căşti, lămpaşe şi bate, toate furnizate de locotenenţii majori izmenarul Gabriel Oprea şi veselaru Eugen Bejinariu, din dispoziţia geal Ioniţă Botoș, șeful comandamentului Serviciilor Armatei. Drept urmare a serviciilor făcute lui Ion Iliescu pe timpul mineriadelor din 1990, Ilie Botoş peste noapte a fost facut magistrat militar de către unchiul său geal Ioniţă Botoș. În 2002 procurorul militar Ilie Botoş a fost numit si procuror șef-adjunct la Parchetul Naţional Anticorupţie. În 2003, la vârsta de 38 de ani, a fost avansat la gradul de general de brigadă pt ca a OBSTRUCTIONAT Dosarele REVOLUTIEI si MINERIADEI.(fără să fi urmat măcar cursurile unei şcoli militare de ofiţeri) şi totodata a fost numit procuror General al României, funcție pe care a ocupat-o până în 2006.A a fost consilier a lui Ponta V V si om de taina a vicelui izmenar Oprea G care l-a numit secretar de stat la MAI militarizand institutia si deviind mersul firesc al democratizarii acesteia.
Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE


Autocar



Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz