2020-07-14 09:57

IMAGINILE ZILEI: CONTROALE drastice pe litoral. Ce au descoperit comisarii ANPC

 |  22:09
IMAGINILE ZILEI: CONTROALE drastice pe litoral. Ce au descoperit comisarii ANPC

Se înmulțesc controalele drastice ale ANPC pe litoralul românesc. Zeci de camere de la un complex hotelier din staţiunea Mamaia au fost închise temporar de reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), pentru mai multe deficienţe, iar alte camere urmează să fie închise pe măsură ce turiştii le eliberează pentru a fi renovate. Comisarii ANPC au descoperit condiţii improprii pentru cazarea în camerele respective.

Preşedintele ANPC, Horia Constantinescu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că în perioadele 3 – 10 iulie şi 26 iulie – 4 august, comisarii aflaţi pe litoral au verificat 470 de operatori economici şi au aplicat aproape 800 de amenzi, în valoare de 1,8 milioane de lei.

“Au fost controlaţi 470 de operatori economici, s-au aplicat un număr de 797 de sancţiuni, din care 470 de avertismente. Au fost date amenzi în valoare de 1,8 milioane de lei, din care deja s-au încasat aproape 190.000 de lei. S-au oprit temporar de la prestarea serviciilor 61 de locaţii, s-au redeschis 25 dintre acestea. Mărfurile care au fost oprite temporar, se ridică la valoarea de 119.000 de lei, iar cele oprite definitiv la 193.000 de lei. Nu vorbim numai de alimentaţie publică, vorbim şi de alte produse retrase de la comercializare, jucării, textile pentru că am avut un spectru destul de mare”, a declarat preşedintele ANPC, conform News.ro.

El a precizat că au fost aplicate sancţiuni inclusiv unităţilor hoteliere cu nereguli, fiind vorba de complexul format din hotelurile Comandor, Amiral şi Orfeu din Mamaia. 

“Au fost aplicate sancţiuni şi măsuri de oprire temporară a prestării de servicii, inclusiv pentru hoteluri, fiecare dintre acestea a înţeles ca în intervalul agreat să aducă remedieri spaţiilor de cazare, să le doteze cu saltele curate, să renoveze camerele acolo unde era necesar. (…) La hotelurile Amiral, Orfeu, Comandor au fost depistate nereguli în spaţiile de cazare şi în spaţiile de alimentaţie publică. Am stabilit cu acţionariatul şi reprezentanţii acestora că ridicarea măsurii se va face în orice termen rezonabil dacă dânşii înţeleg să remedieze deficienţele. Au remediat marea majoritate a deficienţelor”, a precizat Horia Constantinescu.

El a menţionat că iniţial au fost închise temporar camerele libere, iar pe măsurile ce camerele ocupate erau eliberate acestea erau la rândul lor închise temporar.

"Camerele închise iniţial nu erau ocupate şi pe măsură ce aceste s-au eliberat au fost oprite până la remedierea deficienţelor în aşa fel încât turiştii s-au cazate în nişte camere renovate şi dotate, cu saltele, cearceafuri, protecţii de saltea noi, băile au fost igienizate corespunzător, urmele de igrasie şi mucegai au dispărut şi au lăsat loc albului”, a spus preşedintele ANPC.

Horia Constantinescu, numit săptămâna trecută în funcţia de preşedinte ANPC, după ce fusese şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, a afirmat, marţi, într-o conferinţă de presă, că îşi propune să nu existe discrepanţe între comisariatele din ţară în ceea ce ce priveşte acţiunea de control.

"Prioritatea este să abordăm într-un mod unitar tot ceea ce înseamnă acţiunea de control în aşa fel încât să nu mai fie discrepanţe între comisariatul Constanţa, Bucureşti, Târgovişte, să avem o abordare unitară, întocmirea documentelor să se facă pe acelaşi palier, atât ca prevenţii, cât şi ca sancţiuni, să putem avea o formulare unitară în răspunsuri, deciziile emise de comisarii şefi regionali să fie unele care să aibă o formă atât de redactare, cât şi un aspect comun”, a afirmat Horia Constantinescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-13

Mai multe imagini:
IMAGINILE ZILEI: CONTROALE drastice pe litoral. Ce au descoperit comisarii ANPC
zoom
IMAGINILE ZILEI: CONTROALE drastice pe litoral. Ce au descoperit comisarii ANPC
zoom
IMAGINILE ZILEI: CONTROALE drastice pe litoral. Ce au descoperit comisarii ANPC
zoomGALERIE MEDIA
Parerea ta...

DOBROGEAN
14 Aug 2019

Munca lor din stânga și din dreapta este una plăcută ? Lasă ca este bine, merge și asa.( Dă Doamne tot sărbători și numai o zi de lucru și atunci să fie nuntă sau botez.)
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz