2019-12-09 21:07

Imaginile zilei: mai multe orașe din România, sub ape

 |  18:27
Imaginile zilei: mai multe orașe din România, sub ape

Vremea a făcut prăpăd în toată ţara. Ploile torenţiale au acoperit de ape străzile din municipiile Craiova şi Timişoara. Probleme au fost şi în judeţele Buzău şi Gorj, unde zeci de oameni au fost evacuaţi din calea apelor. Tulcea este sub ape încă de marți dimineață. O situaţie gravă este şi la Bacău unde pământul a luat-o la vale, iar mai multe case sunt în pericol.

Mai multe judeţe din ţară sunt sub avertizare cod portocaliu de inundaţii. Ploile și vijeliile fac ravagii în toată țara, iar avertizarea meteorologilor de vreme rea este valabilă până diseară la ora 21.00. Peste aceasta se suprapun coduri nowcasting de vijelii, dar și de inundații

Imaginile din Tulcea fac înconjurul televiziunilor. După o ploaie torențială de doar 30 de minute, tulcenii au filmat mașinile care plutesc efectiv pe apă.

Imaginile zilei: mai multe orașe din România, sub ape
zoom
În Craiova, nivelul apei pe străzi a ajuns chiar și până la un metru, iar zeci de mașini au rămas paralizate în trafic, după o ploaie torențială. Scenariul s-a repetat la Timișoara. Aici autoritățile au activat Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor pentru județ.

În Buzău apele furioase au lovit crunt. Mai multe localități au fost măturate de șuvoaie. O situație critică este la Chiliile, unde oamenii au rămas izolați după o ploaie care nu a durat nici o oră.

Și în Gorj tabloul lăsat în urmă de vreme este trist. Zeci de gospodării au fost inundate, iar oamenii au avut nevoie de intervenția pompierilor pentru a fi evacuați și pentru a scoate apa din curți. În Bacău pământul o ia vale și mai multe case sunt în pericol de a fi înghițite.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-06-14

GALERIE MEDIA
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray