2019-11-15 00:39

În plin SCANDAL, Jandarmeria cumpără CARTUȘE de manevră și GRENADE

 |  11:56
În plin SCANDAL, Jandarmeria cumpără CARTUȘE de manevră și GRENADE

Într-un anunţ publicat în SICAP, Jandarmeria Română - UM 0260 Bucureşti și-a anunțat intenția de a achiziționa cartuşe de manevră şi cartuşe cu efect de marcare, grenade fumigene şi grenade cu efecte speciale, precum şi petarde, în valoare de peste 400.000 de lei, pentru completarea deficitului de înzestrare al unităţilor sale.

A fost deja demarată o procedură de tip cerere de ofertă prin care se doreşte cumpărarea "unor bunuri materiale de resort A.G.Ch. necesare în vederea completării deficitului de înzestrare al unităţilor Jandarmeriei Române". În acest sens, Jandarmeria Română - UM 0260 Bucureşti doreşte atribuirea unui contract de achiziţii publice cu o valoare estimată la 419.960 de lei. Prin această procedură, Jandarmeria vrea să cumpere cartuşe de calibrul 7,62x39 mm scurt de manevră (100.000 de bucăţi), cartuşe de calibrul 9x19 mm pentru antrenament cu efect de marcare (20.000 de bucăţi), grenade fumigene (1.556 de bucăţi), petarde unice (2.000 de bucăţi) şi grenade de mână cu efecte speciale - acustice şi luminoase (300 de bucăţi). Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 28 iunie, ora 15,00, se mai arată în anunţul citat. 

Totul vine în contextul protestului de miercuri seară din Piața Victoriei, care s-a lăsat cu incidente, și în care Jandarmeria a aplicat amenzi în valoare totală de 7.500 de lei celor şase persoane care au fost ridicate în timpul mitigului din fața sediului Guvernului. „Ca urmare a incidentelor înregistrate în cursul serii de miercuri, 20 iunie 2018, în zona Piaţa Victoriei, precizăm că jandarmii din cadrul DGJMB au condus la secţia de poliţie 6 persoane, în vederea identificării acestora şi luării măsurilor legale. De asemenea, menţionăm că au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 7.500 lei”, informează Jandarmeria.

Aproximativ două mii de oameni au protestat în faţa sediului Executivului, nemulţumiţi de adoptarea modificărilor la Codul de procedură penală. Au existat şi incidente. Zeci de protestatari s-au aşezat pe carosabil, în semn de protest, şi s-au îmbrâncit cu forţele de ordine. Traficul a fost parţial blocat în zonă. Jandarmeria Capitalei a anunţat, miercuri seară, că şase protestatari, care au blocat traficul pe bulevardul Aviatorilor din zona Pieţei Victoria, au fost ridicaţi şi duşi la poliţie pentru audieri.

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-21Parerea ta...

ANONIM
21 Iun 2018

NISTE NAROZI FARA MINTE FARA DISCERNAMANT FARA COLOANA VERTEBRALA, PRECUM CAINII DRESATI POT MANCA SI KKT...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray