2020-02-19 19:15

În dosarul „Ketamina”, 29 de propuneri de arestare

 |  18:59
În dosarul „Ketamina”, 29 de propuneri de arestare

În cursul zilei de ieri, cele 29 de persoane reţinute deprocurorii de la BiroulTeritorial Hunedoara al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de CriminalitateOrganizată şi Terorism (DIICOT), în dosarul privind traficul de ketamina, aufost prezentate în faţa unui judecător de la Tribunalul Hunedoara, cupropunerea de arestare preventivă.

„Este un dosar stufos, de 19 volume, în el sunt foartemulte declaraţii, foarte multe probe. L-am adus la Tribunalul Hunedoaraîmpreună cu propunerea pentru mandat de arestare preventivă pentru cei 29reţinuţi în cursul serii de luni”, a declarat procurorul DIICOT VictoriţaPovarnă. Audierea a început la ora 13.30, în cameră de consiliu, cu uşileînchise.

Printre cele 29 de persoane, suspectate că ar fi membreale unei grupări infracţionale organizate specializate în traficul de droguride risc (ketamină), se numără fiica primarului din Haţeg, Oana Timiş, doimedici veterinari, Ilie Jilcu şi Marian Pacioagă, un bodyguard de cazinou,Robert Florin Risipitu (care punea la dispoziţie locuinţa sa pentru depozitareaşi porţionarea drogului) şi un poliţist comunitar, Puiu Mircea Ianchi,considerat şeful reţelei. Pentru audieri, învinuiţii au fost aduşi din arestulPoliţiei Deva şi al Poliţiei Alba. Nici unuldintre cei reţinuţi nu a făcut declaraţii presei.

Principala acuzaţie adusă celor 29 de învinuiţi este căau constituit o reţeau de trafic cu ketamină, anestezic folosit cu precădere îndomeniul veterinar, dar intrat în atenţia consumatorilor de droguri pentruefectele sale psihedelice.

Cei doi medici veterinari, care deţineau câte un cabinetşi o farmacie veterinară, sunt acuzaţi că procurau ketamina din surse legale,sub acoperirea profesiei lor. Deoarece este unul din medicamentele puse subobservaţie, cei doi medici întocmeau documente justificative false, pentru aacoperi dispariţia cantităţilor de anestezic furnizate reţelei.

Drogul ar fi fost apoi livrat, pe bază de comandă,principalilor dealeri: PuiuMircea Ianchi, Claudiu Nicolae Podină, Cristina Niţescu şi Paul Fârdă.Aceştia depozitau substanţa controlată la locuinţa lui Robert Florin Risipitu şiîntr-o garsonieră închiriată. În cele două locuinţe porţionau ketamina în dozelichide de un miligram şi de 25 de miligrame, după care membri mai mici în gradai reţelei o preluau pentru vânzarea cu amănuntul. Doza de un miligram eravândută consumatorilor cu suma de 10 lei, iar dependenţii şi cei care doreaucantităţi mai mari trebuiau să plătească 200 de lei pentru un flacon de 25 demiligrame.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-10-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine