2020-08-10 11:24

În Estonia, criminalul nazist Mengele face reclamă unor pastile de slăbit

 |  10:19
În Estonia, criminalul nazist Mengele face reclamă unor pastile de slăbit

Un nou scandal de proporţii a izbucnit în Estonia după ce un ziar local, Eesti Ekspress, a publicat zilele trecute o reclamă la un nou tip de pastile de slăbit. Fotografia, practic de arhivă, reprezenta deţinuţi emaciaţi de foame de la Buchenwald, conţinând înscrisul: “ Eins, zwei, drei. Pastilele doctorului Mengele fac minuni”. De parcă aceasta nu ar fi fost de-ajuns, publicitarii estoni au postat dedesubtul fotografiei şi “La Buchenwald nu existau obezi!”, relatează agenţia locală de presă Novonews.

Lidera comunităţii evreieşti din Estonia, Alla Jakobson, a condamnat deja “satira nepotrivită” pe tema Holocaustului.

Viceprimarul capitalei Tallinn, Mikhail Kylvart, a amintit în pagina sa de pe Facebook de crimele doctorului nazist Josef Mengele, exprimându-şi indignarea faţă de luarea în derâdere a exterminării în masă în lagărele naziste. “Ştiţi voi oare stimaţi redactori ai Eesti Ekspress că la Buchenwald au fost torturaţi 56.549 de oameni? Şi că dr.Mengele, care a operat, între altele, la Auschwitz şi nu la Buchenwald, efectua experimente oribile pe evrei? El selecta personal prizonierii ajunşi în lagăr şi a trimis în camerele de gazare 40 000 de oameni. Oare chiar vi se par amuzante toate aceste lucruri?” - întreabă retoric oficialul eston.

Acest nou scandal survine după ce, la sfârşitul lunii august, o firmă locală de încălzire GasTerm a încercat să-şi facă reclamă, recurgând la cuptoarele /camerele/ de gazare de la Auschwitz. Pe site-ul companiei a fost postată fotografia cu porţile Auschwitz-ului, decorate cu celebrul semn nazist “Arbeit macht frei” (“Munca te eliberează!”. Dedesubtul fotografiei se putea citi: “Încălzirea cu gaze - universală, confortabilă şi eficientă”. Culmea ironiei, postarea apăruse chiar în ziua comemorării victimelor comunismului şi nazismului în această ţară baltică.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639576-03-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz