2020-07-02 09:52

În Parlament, o dispută pe bannere s-a lăsat cu uşoare îmbrânceli şi înjurături VEZI FILM

 |  13:23
În Parlament, o dispută pe bannere s-a lăsat cu uşoare îmbrânceli şi înjurături VEZI FILM

Deputatul PDL ConstantinDascălu a fost implicat, miercuri, într-un conflict cu liberalul MihiţăCalimente. Răfuiala a vizat bannerele pe care atât Puterea, cât şi Opoziţia, lefluturau în plenul Camerei.

Democrat-liberalii auafişat, printre mesajele liberalilor care făceau referire la atitudineapreşedintelui Camerei, Roberta Anastase, la votul Legii pensiilor, patrubannere mari, albe, inscripţionate cu mesajul: "Sunt absent, dar vreaudiurnă". De cealaltă parte, bannerele PNL conţineau mesaje de tipul"80 nu e egal 170", "Anastase egal fraudă".

Liberalul Mihăiţă Calimentea luat unul din afişele democrat-liberalilor şi l-a aşezat în faţa liderului degrup al deputaţilor PNL, Mircea Toader.

Episodul nu a fost lipsitde o oarecare agresiune, Calimente afirmând că a fost bruscat de Dascălu, bamai mult, ar fi fost şi înjurat, "pe româneşte, în interes naţional".

"A fost un incident însensul în care eu, coborând în sală, am văzut că acolo unde grupul nostruparlamentar şi-a lăsat materialele cu care protestam faţă de menţinereaRobertei Anastase în fruntea Camerei, democrat-liberalii au considerat să-şipună alte materiale de propagandă peste ale nostre. Eu le-am luat şi le-am duscătre grupul PDL. Sunt ale lor şi să şi le asume. La un moment dat, un coleg dela PDL, pe care nu ştiu cum îl cheamă, a început să mă înjure. Avea niştecomentarii foarte neortodoxe. A fost o înjurătură românească, în interesulnaţional", a spus Calimente.

De cealaltă parte, însă,democrat-liberalul Constantin Dascălu a susţinut că nu i-a adresat niciuncuvânt injurios colegului său şi că protestul ar fi venit din nemulţumireagenerată de faptul că, deşi nu participă la şedinţele de plen, Opoziţiaprimeşte, în continuare, diurnă.

"Nu l-am înjurat.Calimente a venit cu gândul să pună bannerele respective în faţa mea, m-amridicat, i-am spus că este o atitudine necivilizată, le-am luat şi le-am dusînapoi la dânşii. El a avut o stare foarte nervoasă. Nu le convine situaţia. Eicer ce nu poate fi normal. Opoziţia are alte interese. Blochează de două luniParlamentul. În ceea ce mă priveşte, sunt un om care am trăit o viaţă din muncamea, dar asemenea atitudini din partea unui parlamentar nu pot să le înţeleg.Vin, semnează, îşi iau indemnizaţia, diurna şi pleacă", a spus Dascălu.

Întrebat dacă a existat şi"o mică îmbrânceală", democrat-liberalul a negat: "Nu a fost aşaceva. Eu, pentru că mergeam încet, a venit după mine şi m-a împins un picaşa..."


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-10-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz