2020-07-04 02:42

Înalta Curte a publicat MOTIVAREA pentru Liviu Dragnea. De ce a fost CONDAMNAT fostul lider PSD

 |  17:40
Înalta Curte a publicat MOTIVAREA pentru Liviu Dragnea. De ce a fost CONDAMNAT fostul lider PSD

Cuantumul pedepsei de 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru fostul lider PSD Liviu Dragnea este suficient şi proporţional, în raport cu circumstanţele reale şi personale, asigurând realizarea scopurilor pedepsei, de coerciţie, prevenţie şi cel educativ, dându-i posibilitatea unei schimbări de atitudine, precizează judecătorii Instanţei supreme în motivarea condamnării fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor, citată de Agerpres.

"Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Completul de 5 Judecători, în majoritate, în procesul de reanaliză efectivă a criteriilor de individualizare judiciară prevăzute în art. 72 din Codul penal 1969, consideră cuantumul pedepsei de 3 ani şi 6 luni ca fiind suficient şi proporţional, în raport cu circumstanţele reale şi personale ale inculpatului, asigurând realizarea scopurilor pedepsei, de coerciţie, prevenţie şi cel educativ, dându-i posibilitatea unei schimbări de atitudine şi raportare la valorile sociale afectate prin fapta comisă, respectiv încrederea în instituţiile publice şi relaţiile de serviciu, în conştientizarea consecinţelor unei infracţiuni de serviciu, din perspectiva funcţiei deţinute, neimpunându-se majorarea acestuia", se precizează în motivare.

Totodată, instanţa de apel, în majoritate, a constatat că, în raport de cuantumul pedepsei rezultante de 3 ani şi 6 luni închisoare, "privarea de libertate constituie singura modalitate legală de executare a pedepsei care este aptă să conducă la îndeplinirea concretă a funcţiilor sancţiunii aplicate".

Pe 27 mai, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat, definitiv, pe Liviu Dragnea, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-10Parerea ta...

MARCEL
09 Oct 2019

Nu-i iau apararea. CINE A FURAT MILIOANE NU PATESTE NIMIC NU ESTE PEDEPSIT. CE BINE. Exemple ELENA UDREA. BICA. CEI DE LA ANRP. VANGHELIE . ETC........ETC....VAIDE NOI .JUSTITIA DIN ROMANICA
GEORGEL
10 Oct 2019

Dar iohanus care a mituit avocati, notari , judecatori ce pateste ,nu pateste nimicA furat case in centrul Sibiului ,a fost dovedit hot dar nu i fac nimic Pai cum daca e de al lor
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz