2019-10-19 02:58

Înalta Curte JUDECĂ CEREREA fostului procuror DNA Lucian Onea privind ridicarea controlului judiciar

 |  11:04
Înalta Curte JUDECĂ CEREREA fostului procuror DNA Lucian Onea privind ridicarea controlului judiciar

Fostul şef al DNA Ploieşti, Lucian Onea, a contestat măsura controlului judiciar, iar judecătorii de la Curtea Supremă vor decide dacă menţin această măsură.

Foştii procurori de la DNA Ploieşti Lucian Onea şi Mircea Negulescu au fost plasaţi în urmă cu o săptamana sub control judiciar pentru falsificare de probe în dosarul fostului deputat Vlad Cosma, anunţă Parchetul General.

Fostul procuror Mircea Negulescu este urmărit penal pentru participaţie improprie, sub forma complicităţii, la infracţiunea de inducere în eroare a organelor judiciare şi complicitate la infracţiunea de represiune nedreaptă.

"În anul 2015, inculpaţii procurori Onea Lucian (procuror şef în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti) şi Negulescu Mircea (la data faptelor procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curte de Apel Ploieşti) au determinat prin constrângere un martor (ameninţându-l în mod direct că o vor inculpa pe sora acestuia într-o cauză penală) să întocmească în fals o sesizare pe un alt nume şi tabele/liste cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept „mită electorală”. Documentele au fost expediate prin fax şi poştă din Chişinău la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti", spune Parchetul instanţei supreme.

Conform procurorilor, deşi ştia că probele sunt "ticluite în mod mincinos" de martor, procurorul Onea a solicitat Tribunalului Prahova arestarea preventivă a unui inculpat pentru infracţiunea de coruperea alegătorilor, prezentând instanţei drept probe documentele ticluite.

În acest caz, procurorii au dispus, vineri, plasarea sub control judiciar atât pentru Mircea Negulescu, cât şi în cazul fostului şef al DNA Ploieşti Lucian Onea, pentru o perioadă de 60 zile.

Cei doi foşti procurori au mai multe restricţii, între care să nu comunice între ei şi cu anumite persoane menţionate în ordonanţe; să nu exercite profesia de procuror; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.

Parchetul Înaltet Curţi de Casaţie şi Justiţie a transmis miercuri că procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de fostul procuror Onea Lucian, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de participaţie improprie, sub forma complicităţii, la săvârşirea infracţiunii de inducere în eroare a organelor judiciare, represiune nedreaptă şi cercetare abuzivă.

Fostul procuror-șef DNA Ploiești, Lucian Onea, a fost plasat sub control judiciar de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, anunțul fiind făcut de acesta la ieșirea din Parchetul General. Onea e acuzat că l-a obligat pe Vlad Cosma să falsifice o sesizare pe alt nume."Am dat o declaratie, s-au admis probele, vor fi administrate pentru aflarea adevarului. S-a luat măsura controlului judiciar cu anumite interdicţii, dar eu sunt foarte optimist. O sa contest această măsura pentru că eu consider că este nedrept luată", a delrata Onea la ieşirea de la Parchetul General.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-08-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray