2020-08-15 23:32

Înalta Curte pronunţa DECIZIA definitivă în dosarul Gala Bute. Udrea riscă 7 ani de ÎNCHISOARE

 |  11:20
Înalta Curte pronunţa DECIZIA definitivă în dosarul Gala Bute. Udrea riscă 7 ani de ÎNCHISOARE

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ar putea pronunţa miercuri decizia definitivă în dosarul "Gala Bute", în care Elena Udrea a fost condamnată în primă instanţă la şase ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu

La ultimul termen, procurorul anticorupţie a cerut admiterea apelului formulat de DNA şi sporirea pedepselor primite în primă instanţă de Elena Udrea şi fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obeja, dar şi pentru ceilalţi inculpaţi.

Anchetatorii au solicitat, totodată, condamnarea fostului ministru al Economiei Ion Ariton, achitat de instanţa de fond pentru acuzaţiile de participaţie improprie la abuz în serviciu şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Cu privire la Ştefan Lungu, Gheorghe Nastasia, Ana Maria Topoliceanu şi Dragoş Marius Botoroagă, condamnaţi cu suspendare în primă instanţă, procurorul a cerut stabilirea de pedepse cu executare.

Pe 29 martie 2017, Elena Udrea a fost condamnată în primă instanţă la şase ani de închisoare cu executare în dosarul "Gala Bute" pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

În acelaşi dosar, Rudel Obreja, fost preşedinte al FRB, a fost condamnat la cinci ani închisoare cu executare, iar Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea, a primit trei ani de închisoare cu executare. Ion Ariton, fost ministru al Economiei, a fost achitat pentru acuzaţiile de participaţie improprie la abuz în serviciu şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Ştefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, a primit un an şi şase luni cu suspendare, Gheorghe Nastasia, fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, a primit patru ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Naţionale de Investiţii, trei ani de închisoare cu suspendare, şi Dragoş Marius Botoroagă, administratorul unei firme, doi ani şi şase luni cu suspendare.

ÎCCJ a mai decis atunci ca fostul ministru Elena Udrea să plătească aproape 3 milioane de euro despăgubiri.

Instanţa a mai dispus ca Rudel Obreja să plătească în solidar cu partea responsabilă civilmente, SC Euro Box Promotion SRL (fostă SC Europlus Computers SRL), către Ministerul Finanţelor, prin ANAF, suma de 737.507 lei cu titlu de despăgubiri civile. Totodată, i se confiscă suma de 3.000.000 lei.

Potrivit DNA, Udrea a coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, şi anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia şi Breazu, au primit, cu ştiinţa sa, sume de bani de la reprezentanţii unor societăţi comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanţate de ministerul pe care îl conducea.

Anchetatorii spun că sumele obţinute au intrat fie nemijlocit în patrimoniul Elenei Udrea (în numerar ori prin plata unor bunuri şi servicii), fie în patrimoniul unor persoane indicate de aceasta (Organizaţia Bucureşti a PDL şi Rudel Obreja).

Udrea mai este acuzată că a determinat alţi funcţionari din minister să îşi încalce atribuţiile cu prilejul achiziţiei de servicii de publicitate la 'Gala Bute', prejudiciind bugetul instituţiei şi creând un folos necuvenit pentru Rudel Obreja.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-23Parerea ta...

MATA HARI DE PLESCOI
23 Mai 2018

SUGEA SI LINGEA CLANTELE LA SECU SI TOTI MARI TRADATORI DIN POLITICA ROMANEASCA . A FURAT PESTE TOT UNDE A FOST . ARE AVERE FARA NUMAR .
ANONIM
23 Mai 2018

Mie mi se sugereaza o suma imensa...Nici nu am curajul sa o scriu aici, ati zice ca-s de dus la Spitalul 9, asa ca mai bine tac. Incepe cu 2, se termina tot cu 2, este o cifra micuta de tot intre ele si urmeaza 9 zerouri, ce nu-s lei, din contra cea mai tare valuta din zona Romaniei...Saa se poooata chiar aasaa??
ANONIM
23 Mai 2018

Inclin sa cred ca e posibil. Pt ca imi aduc aminte ca am fost la un mare clarvazator asiatic cu cca zece ani in urma. Insul lucrase pt Seful Parlamentului Europeean, nu dau nume. Mi-a raspuns punctual la multe intrebari si noaptea am lucrat cot la cot cu el la cererea mea in mod constient, asa ca stiu ca am descoperit ca jumate suma asta a fost platita unui prim-ministru de o societate straineza pt a... nu spun, iar daca or sa il taxeze asti de la dna, o sa fie pt ca se stie despre...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz