2019-07-19 19:42

INCENDIU de amploare: A ars Episcopia Greco-Catolică din Oradea

 |  18:12
INCENDIU de amploare: A ars Episcopia Greco-Catolică din Oradea

Un incendiu de proporţii a avut loc azi-noapte la Oradea. Flăcările au pus stăpânire pe clădirea Episcopiei Greco-Catolice din centrul oraşului. Focul a fost atât de violent, încât mai multe turnuri au început să se prăbuşească. A fost nevoie de o armată de 100 de pompieri ca să aducă situaţia sub control. Intervenţia a durat trei ore. Din fericire, nu au existat victime.

Incendiul violent a izbucnit cu două ore şi jumătate înainte de miezul nopţii cand flăcările au cuprins acoperișul Episcopiei Greco-Catolice. Pericolul a fost mare pentru că în apropiere sunt multe restaurante şi cafenele, care au fost evacuate preventiv.

Pompierii au folosit toți cei 5 hidranți din zonă, dar pentru că tot mai aveau nevoie de apă au alimentat din râul Crișul Repede, aflat în apropiere.

Suprafaţa afectată este de 1.300 de metri pătraţi, tavanul de la etajul 1 şi un turn s-au prăbuşit, a declarat Camelia Roşca, de la ISU Bihor.

Clădirea e în conservare, deci nu avea autorizaţie de securitate la incendiu.

Colegii vor verifica toată noaptea clădirea şi vor supraveghea zona.

"Nu există niciun pericol în momentul de faţă pentru clădirile învecinate, pentru că incendiul a fost lichidat", a adăugat Camelia Roşca.

În zilele următoare se vor evalua pagubele şi se va cerceta cauza izbucnirii focului.

Palatul Episcopiei Greco-Catolice, ridicat la începutul anilor 1900, a fost considerat mereu unul dintre simbolurile oraşului. Fațada a fost restaurată în ultimii ani şi existau promisiuni că va fi renovat și interiorul. Reparaţiile nu au mai fost facute, pentru că reprezentanții episcopiei așteptau fonduri europene. Clădirea le-a fost retrocedată de câțiva ani greco-catolicilor după ce în perioada comunismului a găzduit sediul bibliotecii județene.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-08-26Parerea ta...

BELFEGOR
27 Aug 2018

AUTORII INCENDIULUI SUNT PIROMANII CARE AU APRINS CLUBUL'' COLECTIV'' ADICA SLUGILE NAZISTULUI DE LA COTROCENI Cine stie ce interese intunecate are forumu nazist cu terenul unde se afla PALATUL EPISCOPIEI GRECO-CATOLICE din Oradea Nu s-au terminat probabil inca retrocedarile ilegale catre CRIMINALII DE RAZBOI NAZISTI si coincidenta si-a anuntat vizita de mustrare a romanilor HOMALAUL FABRITIUS PRIETENUL DIN TINERETE A PLAVANULUI originar din Agnita unde si-a inceput ilustra cariera de dascal de fizica si nazistul nostru
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray