2019-11-20 20:11

INCENDIU de vegetaţie lângă Cetatea Poenari, turiştii au fost EVACUAŢI

 |  18:56
INCENDIU de vegetaţie lângă Cetatea Poenari, turiştii au fost EVACUAŢI

Un incendiu de vegetaţie a izbucnit duminică după-amiază lângă Cetatea Poenari din judeţul Argeş, turiştii aflaţi în zonă fiind evacuaţi. Pompierii intervin pentru stingerea incendiului.

Un elicopter de la Iaşi va interveni pentru stingerea incendiului de vegetaţie care a izbucnit, duminică, în zona Cetăţii Poenari, de pe Transfăgărăşan, au anunţat reprezentaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş.

"Având în vedere terenul abrupt, nu se poate interveni de la sol. Am solicitat intervenţia unui elicopter. (...) Aşteptăm să ajungă elicopterul de la Iaşi, între timp, căutăm soluţii pentru a realiza şi un releu cu motopompe", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Argeş, căpitanul Mădălina Epure.

Conform aceleiaşi surse, incendiul s-a extins pe o suprafaţă de aproximativ 700 de metri pătraţi, la faţa locului fiind trimise mai multe autospeciale şi zeci de pompieri, cărora li s-au alăturat şi jandarmi. După izbucnirea incendiului, 50 de turişti care se aflau pe scările de acces către cetate, precum şi alţi 10 de la baza muntelui au fost evacuaţi.

Ştirea iniţială:

Potrivit reprezentanţilor ISU, incendiul a cuprins o suprafaţă de aproape 500 de metri pătraţi. La faţa locului intervin trei autocamioane, două autospeciale de primă intervenţie şi un echipaj SMURD.

Din cauză că este vorba despre o pantă abruptă şi intervenţia este dificilă, va fi solicitată şi intervenţia unui elicopter utilitar.

Aproape 60 de turişti au fost evacuaţi, iar traficul rutier a fost restricţionat în zonă, întrucât există pericolul să cadă pietre pe carosabil.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray