2019-10-18 00:01

UPDATE. Incendiu puternic la un grajd în care se aflau animale de la Circul Globus

 |  08:15
UPDATE. Incendiu puternic la un grajd în care se aflau animale de la Circul Globus

Florentin Dincă

Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov au intervenit, joi dimineaţă, în jurul orei o5.30, pentru stingerea unui incendiu care cuprinsese o clădire în care se află cinci animale - lei şi tigri - de la Circul Globus. Echipajele de intervenţie au solicitat ajutorul medicilor veterinari pentru ca animalele să fie tranchilizate şi mutate din locul deflagraţiei.

UPDATE 10.29 Managerul Circului Globus din Bucureşti, Victor Coman, a declarat că în grajdurile din soşeaua Petricani se aflau adăpostite animalele pensionate ale circului. Printre cele ucise de incendiu se aflau şi câteva din proprietatea unei dresoare din Ucraina. El a mai precizat că oamenii au încercat să stingă singuri incendiul, că în clădire nu erau depozitate furaje şi că, deocamdată, nu cunoaşte cauza izbucnirii incendiului.

”În şoseaua Petricani erau adăpostite animalele pensionate ale circului. Anul trecut, de acolo, am dus doi lei, trei tigri şi o cămilă albă la Grădina Zoologică din Braşov şi urmează să le găsim şi celorlalte astfel de locur. Nu ştim exact ce s-a întâmplat. Eu acum am venit de acolo. Administratorul nostru mă va suna imediat, pentru a-mi da mai multe detalii. Ştiu că au murit doi tigri, care nu ştiu de ce nu au ieşit în curtea lor, cum au făcut ceilalţi trei. Mai erau acolo câteva pisici şi porcuşori vietnamezi, care aparţineau unei dresoare ucrainene. Din fericire, nu este niciun angajat rănit. Nu aveam furaje depozitate acolo. Existau stingătoare şi oamenii au încercat iniţial să stingă ei. Au văzut că flacăra este mare şi au sunat imediat la pompieri”, a mai spus Coman, fără a preciza ora la care s-a observat declanşarea incendiului", a declarat pentru news.ro Victor Coman.

UPDATE 08.23 Pompierii au reușit să salveze șapte tigri, șase cămile, tăurași și ponei, un cal, un cangur și mai mulți ogari și capre, în urma incendiului izbucnit joi dimineață. Din păcate, n-au mai putut fi salvate patru pisici, doi porcușori vietnamezi, doi tigri și trei câini. Potrivit ISU-BIF, incendiul a fost stins, dar se mai degajă fum și se verifică toate spațiile interioare.

Incendiul a cuprins o clădire de pe Şoseaua Petricani din Capitală şi s-a manifestat pe o suprafaţă de 300 de metri, cuprinzând un grajd pentru animale în care se aflau cinci lei şi tigri. Incendiul a cuprins pereţii clădirii în care se află grajdurile şi o parte din acoperiş. De asemenea, flăcările au cuprins şi o clădire administrativă. În jurul orei 7.15 la faţa locului a ajuns un reprezentant al circului, care tranchilizează animalele, pentru a fi mutate din clădire. 

"Am solicitat Apa Nova să mărească presiunea pe reţeaua de hidranţi din zonă. Sunt probleme în identificarea hidranţilor la nivelul carosabilului din cauza zapezii. Au fost identificaţi şi hidranţi îngheţaţi in zona respectivă", a mai spus Daniel Vasile, purtător ISU Bucureşti-Ilfov. 

El a mai precizat că a fost suplimentat dispozitivul de intervenţie, astfel că acum la faţa locului se află 15 autospeciale, două autoscări şi un echipaj SMURD. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray