2020-02-28 23:06

Incendiu puternic la o fermă, zeci de animale au murit carbonizate

 |  17:16
Incendiu puternic la o fermă, zeci de animale au murit carbonizate

Un incendiu puternic a cuprins, în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, o fermă de creștere a animalelor din orașul Murgeni, în urma căruia au murit zeci de bovine, ovine și păsări și au ars peste 50 de tone de furaje.

Paznicul adăpostului a fost cel care a alertat pompierii la numărul de urgență 112, la intervenție fiind trimise două autospeciale de stingere a incendiilor, în sprijinul cărora a venit și un echipaj al Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Murgeni.

"La momentul sosirii pompierilor militari la fața locului, incendiul se manifesta cu violență, generalizat la nivelul întregului acoperiș al adăpostului de animale pe o suprafată de circa 400 de metri pătrați. Propagarea rapidă a flăcărilor a fost favorizată de existența unei cantități însemnate de materialelor ușor combustibile în podul clădirii, acolo unde erau depozitate furajele pentru hrănirea animalelor, precum și de faptul că planșeul era din lemn, iar incendiul a fost observat tardiv. De asemenea, curenții de aer formați au condus la extinderea incendiului, având în vedere că adăpostul de animale se afla într-o zonă izolată și greu accesibilă autospecialelor de intervenție. De altfel, pentru a se putea ajunge în apropierea obiectivului cuprins de flăcări, situat în vârful unui deal, a fost necesară tractarea autospecialelor cu un utilaj agricol, pe o porține de drum de pământ de aproximativ jumătate de kilometru", a declarat responsabilul mass-media al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Petru Iftene, conform digi24.ro. 

În urma incendiului, 40 de bovine, cinci ovine și 20 de păsări au fost carbonizate, iar 50 de tone de furaje au ars complet. Pompierii au reușit să salveze 23 de vaci, doi cai și 300 de păsări.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-11-12Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
12 Noi 2016

MAI BINE LE DADEATI LA CROCODIL....SUNT ATATIA CARE AR MANCA SI EI O FRIPTURA...ASA LE-ATI ARS DEGEABA DIN TAMPENIE
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine