2019-10-19 02:36

INCENDIU PUTERNIC la rampa de gunoi a Aradului! Degajări mari de fum afectează zone locuite

 |  09:36
INCENDIU PUTERNIC la rampa de gunoi a Aradului! Degajări mari de fum afectează zone locuite

Un incendiu puternic a izbucnit, vineri dimineaţă, la rampa de gunoi a municipiului Arad, fiind cuprinsă o suprafaţă de aproximativ 3.000 de metri pătraţi. Degajările mari de fum afectează şi zone locuite ale oraşului. Mai multe echipaje de pompieri acţionează alături de angajaţi ai firmei care administrează depozitul de deşeuri.

Incendiul a fost raportat la 112 de şoferi, care circulau pe DN 79 Arad – Oradea sau pe centura municipiului Arad, care au crezut iniţial că au luat foc terenuri agricole, din cauza flăcărilor care se vedeau pe o suprafaţă mare şi a fumului dens.

Pompierii ajunşi la marginea oraşului au constatat că arde depozitul de deşeuri, administrat de o firmă privată, potrivit News.ro.

Conform reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, incendiul a fost raportat în jurul orei 05.00, însă se presupune că ardea deja mocnit de câteva ore, înainte să fie vizibile flăcările.

O suprafaţă de aproximativ 3.000 de metri pătraţi din rampa de deşeuri este cuprinsă de flăcări, iar degajările mari de fum afectează zone locuite ale oraşului, în special cartierul Grădişte.

ISU a mobilizat mai multe echipaje de pompieri, care sunt ajutate de către angajaţi ai firmei care administrează depozitul de deşeuri, aceştia din urmă intervenind cu buldoexcavatoare şi camioane cu pământ.

Rampa ecologică de gunoi a Aradului a fost inaugurată în 2003, după o investiţie de 2,3 milioane de euro, fiind prima din judeţ şi printre primele din ţară care respectă standardele internaţionale de protecţie a mediului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-08-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray