2020-07-11 17:57

Încep lucrările de modernizare a căii ferate între Brașov și Sighișoara

 |  15:00
Încep lucrările de modernizare a căii ferate între Brașov și Sighișoara

După mai bine de două luni de la semnarea contractului de circa 3 miliarde de lei încheiat între CFR SA și Asocierea RailWorks, au fost predate amplasamentele în vederea începerii lucrărilor de modernizare a infrastructurii feroviare pe subsecţiunile Braşov - Apaţa şi Caţa - Sighişoara, pentru circulaţia cu viteza maximă de 160 km/h.

Contractul, în valoare de 2,9 miliarde lei (fără TVA), este finanţat din Fondul de Coeziune prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei al Uniunii Europene (85%) şi din bugetul de stat, iar perioada de implementare este de 108 luni de la data emiterii ordinului de începere, din care 48 de luni aferente execuţiei şi 60 de luni pentru garanţie.

Ordinul de începere al lucrărilor a fost emis în luna aprilie, menționează CFR SA. 

Modernizarea căii ferate pe cele două subsecțiuni, în lungime totală de aproximativ 86 de km, cuprinde o gamă variată de lucrări de infrastructură şi suprastructură feroviară.

Printre acestea se regăsesc lucrări în stații (clădiri, peroane, copertine, tuneluri pietonale), modernizarea a 10 puncte de secţionare, 32 de poduri, 92 de podețe noi, 5 viaducte, 2 pasaje superioare, 1 pasaj inferior, 4 tuneluri feroviare și introducerea sistemului de management al traficului (ERTMS).

Conform companiei feroviare de stat, beneficiile finale ale proiectului sunt creșterea vitezei de circulație a trenurilor de călători la 160 km/h, reducerea duratei de călătorie, creșterea gradului de siguranță feroviară și îmbunătăţirea gradului de confort în staţiile de cale ferată.

Asocierea RailWorks este formată din Alstom, Arcada, Aktor și Euroconstruct Trading 98. Semnarea ccontractului a avut loc după patru ani de contestări în instanță din partea Asocierii Brasig (Strabag-Swietelsky).


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-14

In legatura cu acest articol...

Încep lucrările de modernizare a căii ferate între Brașov și Sighișoara
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz