2019-10-17 13:33

ÎNCHISOARE pentru cei care nu-și PLĂTESC contribuțiile sociale

 |  10:36
ÎNCHISOARE pentru cei care nu-și PLĂTESC contribuțiile sociale

Potrivit unui proiect de Ordonanță de urgență publicat de Ministerul Finanțelor, neplata INTENȚIONATĂ către buget a impozitelor și contribuțiilor sociale, sau încasare, plată, ori virare, va fi catalogată ca evaziune fiscală și va pedepsită cu închisoare de la un an la șase ani.

"Constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la un an la 6 ani nereținerea sau neîncasarea, reținerea și neplata ori, după caz, încasarea și neplata, în tot sau în parte, cu intenție, în cel mult 30 zile de la termenul de scadență prevăzut de lege, a impozitelor și contribuțiilor prevăzute în anexa la prezenta lege. Neplata cu intenție, în cel mult 30 de zile de la termenul de scadență prevăzut de lege, a impozitelor și contribuțiilor prevăzute în anexă constituie infracțiune și atunci când neplata este consecința utilizării acestor sume în alte scopuri", se precizează proiectul de act normativ, citat de Agerpres.

Un număr de 32 de impozite și contribuții datorate bugetului vor intra sub incidența actului normativ, printre care se află impozitul pe venitul din salarii și asimilate salariilor, impozitul pe veniturile din pensii, impozitul pe veniturile din drepturile de proprietate intelectuală, impozitul pe veniturile din arendă, impozitul pe veniturile sub formă de dobânzi și dividende, impozitul pe veniturile din premii și din jocuri de noroc, contribuția de asigurări sociale datorată de persoanele fizice care realizează venituri din salarii și asimilate salariilor și contribuția de asigurări sociale de sănătate datorată de persoanele fizice care realizează venituri din salarii și asimilate salariilor.

De la 1 ianuarie 2018, contribuțiile sociale trec de la angajator la angajat iar impozitul pe venit scade de la 16% la 10%.

Nivelul contribuțiilor plătite pentru salariul brut urmează să scadă cu 2 puncte procentuale, de la 39,25% la 37,25%, însă din totalul de 22,75% contribuții datorate de angajator, 20 de puncte se transferă către salariat. Astfel, din salariul brut, 35% vor fi contribuții reținute de angajator în numele salariatului, iar contribuțiile rămase în sarcina angajatorului, respectiv 2,75% (după transferul de 20 puncte la salariat), scad la 2,25% și vor acoperi riscurile de șomaj, accidente de muncă, concediu medical, creanțe salariale.

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-08Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
08 Dec 2017

si cine se inscrie la PSD sa faca de la 30de ani de puscarie in sus si confiscarea averii
ANONIM
08 Dec 2017

RO TARA CONDUSA DE NEBUNI, DE ZGUBILITICI, DE TAMPITI, ETC
KOVACS TIBERIU
08 Dec 2017

Acuma o sa se lafaie domnii primari in bani si ii vor manevra cum vor ei si mai ales muschii lor !!!
CRESTEREA REVEDENTELOR?!
08 Dec 2017

Cresterea revedentelor nu se poate face deoarece tipa Iohannis cu nebunii lui dimpreuna cu Ciolos
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray