2019-10-17 11:31

INCREDIBIL! Procurorii contestă eliberarea patronului REALITATEA TV, la o lună după ce acesta a ieșit din PUȘCĂRIE

 |  22:22
INCREDIBIL! Procurorii contestă eliberarea patronului REALITATEA TV, la o lună după ce acesta a ieșit din PUȘCĂRIE

Procurorii au contestat, luni, decizia de eliberare condiţionată a patronului Realitatea TV, Maricel Păcuraru, deși omul de afaceri a fost deja pus în libertate cu mai mult de o lună de zile în urmă. DNA precizează că solicitarea a fost făcută atât de târziu pentru că abia luni a fost comunicată hotărârea, la cererea procurorilor anticorupţie.

Maricel Păcuraru a fost eliberat pe 16 ianuarie, în urma unei decizii a Judecătoriei Brăila. La termenul de atunci a participat un procuror al parchetului local care a pus concluzii de admitere a cererii de eliberare. Deşi decizia magistraţilor ar fi putut fi contestată, acest lucru nu s-a întâmplat. Reprezentanţii DNA au declarat, pentru Mediafax, că la termenul din 16 ianuarie nu a participat un procuror DNA pentru că instituţia nu a fost anunţată, conform legii.

DNA invocă articolul 5 din Legea 225/2013, potrivit căruia "la judecarea cauzelor şi la soluţionarea propunerilor, contestaţiilor, plângerilor sau a oricăror alte cereri în care cercetarea penală a fost efectuată de Direcţia Naţională Anticorupţie potrivit legii vechi, precum şi a celor care au rămas în competenţa acesteia în conditiile alin. (1), participă procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie."

DNA nu a fost anunțată de instanța din BRĂILA

Ulterior, precizează aceeaşi sursă, decizia de eliberare nu a fost comunicată de instanţa de judecată procurorilor DNA, motiv pentru care nu a fost atacată.

Practic, în contestaţie, procurorii susţin acum că a fost încălcată legea întrucât DNA nu a fost anunţată de termenul din 16 ianuarie, iar la proces a participat un reprezentant al parchetului local, au declarat surse judiciare pentru Mediafax.

Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv, în noiembrie 2014, pe Maricel Păcuraru şi pe fostul director al Poştei Române, Mihail Toader, la câte patru ani de închisoare cu executare, în dosarul privind poliţele de asigurare pentru angajaţi, în care prejudiciul este de peste patru milioane de euro. Omul de afaceri Maricel Păcuraru a fost condamnat pentru spălare de bani şi complicitate la abuz în serviciu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-02-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray