2020-07-09 05:59

Inculpat într-un dosar, Sebastian Vlădescu își primește cauțiunea înapoi

 |  21:23
Inculpat într-un dosar, Sebastian Vlădescu își primește cauțiunea înapoi

Inalta Curte a admis, joi, o cerere facuta de mai multi inculpati din dosarul care vizeaza plata lucrarilor la tronsonul de cale ferata Bucuresti-Constanta, printre care si fostul ministru de Finante, Sebastian Vladescu, si a decis restituirea cautiunilor in valoare de aproximativ 2,2 milioane de euro. Decizia este definitiva.

"Admite cererile de restituire a cautiunilor depuse de inculpatii Boureanu Cristian Alexandru, Mititelu Mihaela si Vladescu Sebastian Teodor Gheorghe in vederea luarii masurii preventive a controlului judiciar.

Ridica indisponibilizarea instituita cu titlu de cautiune asupra sumelor de bani, precum si a bunurilor mobile si imobile constituite ca garantii reale," este minuta Inaltei Curti.

Judecatorii au dispus restituirea cautiunilor constituite de cei patru inculpati prin consemnarea de sume de bani la CEC Bank SA si prin constituire de garantii reale mobiliare si imobiliare, in conformitate cu ordonantele procurorului privind luarea masurii preventive a controlului judiciar pe cautiune, in masura in care in privinta acestor bunuri nu au fost instituite masuri asiguratorii.

"Dispune radierea inscrierilor efectuate in cartea funciara referitoare la garantiile imobiliare instituite pentru luarea masurii controlului judiciar pe cautiune," mai arata Inalta Curte.

In acest caz, toti inculpatii au depus in total cautiuni insumand 4.200.000 de euro. Cel mai cunoscut caz este al lui Sebastian Vladescu, judecat pentru trafic de influenta in forma continuata, care a platit 1 milion de euro.

In mai 2018, Vladescu a pus la dispozitia procurorilor inscrisuri din care rezulta ca a depus mai multe sume de bani si garantii pentru a ajunge la aceasta suma:

- Consemnarea la o unitate bancara, la dispozitia DNA, a sumelor de 1.000.000 de lei si 100.000 de euro;

- Constituirea unei garantii reale mobiliare asupra unor lingouri de aur in cantitate totala de 3 kg (evaluate la 109.740,26 euro);

- Constituirea unor garantii reale imobiliare asupra unor bunuri imobile evaluate la 488.640 euro;

- Constituirea unor garantii reale mobiliare asupra unor sume de bani aflate in mai multe conturi bancare pana la concurenta valorii cautiunii stabilite de procurori.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-16Parerea ta...

MANDRIA
17 Ian 2020

Aplauze pentru Justiție. Săraca familie Nu sunt bani pentru alocațiile de copii ! Avem bani necesari pentru restituirea cauțiunilor.
MARIO
17 Ian 2020

Boule,erau banii opriți aiurea
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz