2020-07-08 01:58

INHGA: Cod portocaliu de INUNDAȚII până sâmbătă dimineață! Care sunt județele vizate de ALERTĂ

 |  23:41
INHGA: Cod portocaliu de INUNDAȚII până sâmbătă dimineață! Care sunt județele vizate de ALERTĂ

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis vineri seara o atenționare Cod portocaliu de inundații pentru râuri din județele Gorj, Vâlcea și Argeș, valabilă până sâmbătă, la ora 09:00.

Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri importante de debite și niveluri, cu posibile depășiri ale Cotelor de inundație, pe afluenții Jiului aferenți sectorului Stația Hidrologică Sadu - S.H. Rovinari, Gilort - bazin superior amonte S.H. Târgu Cărbunești, Amaradia - bazin superior (județul Gorj), Lotru, Olteț - bazin superior, afluenții Oltului aferenți sectorului aval confluența Lotru - amonte Ac. Drăgășani (județele: Gorj, Vâlcea și Argeș).

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice superioare ale râurilor Gilort și Olteț, menționează INHGA.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-05-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz