2020-06-05 10:25

Inspecţia Judiciară verifică modul în care au fost respectate procedurile de către magistraţii implicaţi în cauza de la Caracal

 |  10:49
Inspecţia Judiciară verifică modul în care au fost respectate procedurile de către magistraţii implicaţi în cauza de la Caracal

Inspecţia Judiciară anunţă că s-a sesizat din oficiu şi face verificări privind modul în care au fost respectate dispoziţiile procedurale de către magistraţii implicaţi în instrumentarea cauzei de la Caracal, dar şi privind circumstanţele în care au fost date publicitatii presupuse informaţii vizând derularea anchetei penale de către o asociaţie profesională a magistraţilor.

"Ca urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public despre cercetările privind dispariţia a două persoane din judeţul Olt, Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu: 1. La 26 iulie 2019 pentru verificarea modului în care au fost respectate dispoziţiile procedurale de către magistraţii implicaţi în instrumentarea cauzei. 2. La 29 iulie 2019 pentru verificarea circumstanţelor în care au fost date publicitatii presupuse informaţii vizând derularea anchetei penale de către o asociaţie profesională a magistraţilor", se arată înr-un comunicat de presă transmis, luni, de instituţie.

Inspectorii judiciari vor face verificări prealabile în aceste cauze, pentru a stabili dacă există indicii cu privire la săvârşirea vreunei abateri disciplinare.

Duminică, Gheorghe Dincă, reţinut în cazul dispariţiei fetei de 15 ani din Olt, a recunoscut că a ucis-o pe aceasta, precum şi pe adolescenta de 18 ani dispărută din aprilie.

DIICOT a anunţat, duminică seară, că Gheorghe Dincă a ucis-o pe Alexandra joi, în jurul orei 12.00, după ce a surprins-o cu telefonul, apoi a incinerat-o. Sunt indicii că bărbatul a acţionat similar şi în cazul Luizei, fata dispărută în aprilie.

„S-a dispus extinderea acţiunii penale faţă de inculpatul Dincă Gheorghe şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat, constând în aceea că la data de 25 iulie 2019 în jurul orelor 12, la domiciliul său din municipiul Caracal, ar fi ucis-o pe minora în vârstă de 15 ani pe care anterior o răpise în scopul exploatării sexuale, o sechestrase la domiciliul său şi o violase. În cauză există elementele constitutive ale infracţiunii de trafic de minori, respectiv în recrutarea, transportarea şi adăpostirea minorei, prin constrângere, răpire şi profitând de imposibilitatea acesteia de a se apăra, dată fiind starea vădită de vulnerabilitate. Vă rog să aveţi în vedere că inculpatul este o persoană cu o constituţie fizică masivă în faţa căruia o minoră de 15 ani nu a avut practic nicio şansă să se apere, totul în scopul exploatării sale sexuale”, a declarat duminică seara Giorgiana Hosu, procuror şef adjunct al DIICOT.

Hosu a vorbit şi despre ceea ce au descoperit anchetatorii la locuinţa lui Dincă.

„În urma percheziţiei efectuate la domiciliul inculpatului Dincă Gheorghe, în cenuşa aflată într-un butoi metalic, au fost identificate, prin cernere, mai multe fragmente de oase calcinate şi dinţi de natură umană. Alături de aceste fragmente au fost găsite trei inele, un lănţişor, alte două fragmente de lănţişoare, o bucată metalică de formă dreptunghiulară, precum şi o bucată similară unei monturi de inel, ce prezentau urme de ardere. În autoturismul inculpatului a fost găsit, de asemenea, un cercel. Aceste bijuterii au fost recunoscute de mama minorei ca aparţinând fiicei sale. În această seară, Institutul Naţional de Criminalistică al Poliţiei Române a transmis raportul privind expertiza genetică judiciară parţială din care reiese că la locul faptei au fost identificate atât profilul genetic al victimei, cât şi al inculpatului. În cadrul audierilor, inculpatul a recunoscut că a ucis victima la data de 25 iulie 2019, în jurul orei 12:00, la domiciliul său şi ulterior i-a incinerat corpul. Inculpatul a declarat că a agresat-o, suprimându-i viaţa, atunci când a surprins-o cu telefonul în mână”, a precizat procurorul şef adjunct al DIICOT.

Giorgiana Hosu a spus, de asemenea, că există indicii că bărbatul a acţionat în mod similar şi în cazul adolescentei dispărute în aprilie.

Sâmbătă, Asociaţia procurorilor AMASP susţinea că, la percheziţia făcută în casa bărbatului din Caracal suspect în cazul dispariţiei fetei de 15 ani, a fost găsit un corp carbonizat. Potrivit aceleiaşi surse, procurorul de caz nu a interzis nimănui să intre în locuinţă înainte de ora 6.00 şi niciun vecin nu a apelat 112 ca să reclame că ar fi auzit ţipete.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-29Parerea ta...

MAFIA PROCURORILOR OUT !
29 Iul 2019

Procurorii nu sunt magistrati! nici oameni nu sunt!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine