2020-07-03 17:21

Inspecţie la sânge pentru aderarea la spaţiul Schengen. Experţii SCH-Eval verifică aeroporturile din România

 |  18:25
Inspecţie la sânge pentru aderarea la spaţiul Schengen. Experţii SCH-Eval verifică aeroporturile din România

O echipă de experţi din cadrulSCH-Eval a sosit în România pentru a verifica frontierele aeriene în vedereaaderării la spaţiul Schengen. Ieri, experţii au început verificările laAeroportul Internaţional Henri Coandă, iar în cursul acestei săptămâni delegaţiava efectua o vizită similară şi la Aeroportul Internaţional Timişoara.

Examinarea aeroporturilor reprezintă oetapă de reevaluare a ţării noastre pe linia frontierelor aeriene şi are loc între15 şi 17 noiembrie, timp în care vor fi prezentate două terminale proaspătconstruite, pentru viitoarele zboruri non-Schengen, la aeroporturile HenriCoandă din Bucureşti şi Traian Vuia din Timişoara. În paralel, experţiiSCH-Eval vor vizita, în perioada următoare, şi Punctul de Trecere a Frontiereirutier şi feroviar de la Stamora Moraviţa. “Revizitarea de la Punctul deTrecere a Frontierei Stamora Moraviţa este făcută pentru că în primăvară, cânda avut loc reevaluarea, punctul de trecere era încă în construcţie. Acum estegata şi vor fi prezentate echipamentele şi dotările din Punctul de Trecere aFrontierei Stamora Moraviţa", a precizat chestorul Marian Tutilescu, şefulDepartamentului Schengen din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Până în prezent, România a parcurs şasedintre cele şapte vizite de evaluare prevăzute în calendarul de aderare la spaţiulSchengen, în domeniile cooperare poliţienească, protecţia datelor personale,vize, frontiere maritime, frontiere aeriene şi frontiere terestre. Toaterapoartele de evaluare Schengen aferente misiunilor desfăşurate până în prezentau fost aprobate în cadrul Grupului de Lucru Evaluare Schengen de la Bruxelles,principala concluzie a acestora fiind că România a ajuns într-un stadiu avansatîn ceea ce priveşte implementarea ACQUIS-ului Schengen şi este în mare partepregătită să adere la spaţiul Schengen.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-12-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz