2020-02-28 17:58

Instanţa a decis arestarea preventivă a lui Horia Georgescu pentru 30 de zile în dosarul ANRP

 |  07:39
Instanţa a decis arestarea preventivă a lui Horia Georgescu pentru 30 de zile în dosarul ANRP

Instanţa supremă a decis arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a lui Horia Georgescu, în dosarul în care este acuzat că, alături de alţi foşti membri ai comisiei pentru stabilirea despăgubirilor din ANRP, a aprobat despăgubiri pentru imobile supraevaluate cu aproximativ 75 de milioane de euro.

ICCJ a judecat propunerea de arestare a procurorilor DNA pentru Horia Georgescu şi alţi trei foşti membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), precum şi pentru patru experţi evaluatori.

Instanţa a decis arestarea lui Horia Georgescu şi a lui Mihnea-Remus Iuoraş, Ingrid Popa-Mocanu şi Constantin-Cătălin Canangiu, alături de experţii evaluatori - Gheorghe Vişoiu şi Alexandru-Florin Hanu.

În ceea ce îi priveşte pe experţii evaluatori Neculai Nistor şi Dorin-Cornel Drulă, instanţa supremă a dispus ca aceştia să fie cercetaţi în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la aceeaşi instanţă.

Toţi cei şapte foşti membri ai comisiei din ANRP, precum şi experţii evaluatori sunt acuzaţi de abuz în serviciu.

În acelaşi dosar, procurorii au dispus cercetarea sub control judiciar a preşedintelui din perioada în care s-au acordat respectivele despăgubiri, Ingrid Zaarour, ea demonstrându-le anchetatorilor că suferă de o boală incurabilă.

Procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi faţă de deputatul PNL Theodor-Cătălin Nicolescu şi faţă de fostul vicepreşedinte al comisiei din ANRP, Remus Virgil-Baciu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-03-18Parerea ta...

ISTORIC
18 Mar 2015

Sa faca perchezitie , are arhiva dosarelor securitati , de la Codlea cu tasu fost director politist .
ANONIM
18 Mar 2015

Sefii institutiilor importante ale statului roman P.G., M.J., A.N.I., ANAF, SRI, IGPR, IGPF, SIE, DIPI, Oficiului pt spalarea banilor, Avocatulului poporului, ministerelor, agentiilor, etc SUNT SANTAJABILI TOTI (puscariabili). Altfel nu s-ar fi constituit in Ro o clasa politica formata din grupari infractionale de crima organizata si MAFIA nu s-ar fi dezvoltat sa fie sperietoare pe tot globul pamantesc. Sefii institutiilor mentionate trebuie instalati fara implicatiile politicienilor ci doar numai cu sprijinul societatii civile (BLOCUL NATIONAL AL ONG-urilor)care in Ro este intr-o mare adormire provocata tot de mafioti prin diferite mijoace.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine