2020-07-11 12:11

Instanța a RESPINS contestația lui Liviu Dragnea

 |  17:59
Instanța a RESPINS contestația lui Liviu Dragnea

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins luni, definitiv, contestația lui Liviu Dragnea la executarea pedepsei cu închisoarea. În acest proces, fostul preşedinte al PSD a solicitat să fi eliberat din penitenciar, pe motiv că este deţinut nelegal în închisoare.

Liviu Dragnea a depus la începutul anului o contestaţie la executare, respinsă de instanţă pe 30 ianuarie, decizie care a fost atacată de fostul lider social democrat la Completul de cinci judecători de la Instanţa supremă.

În cererea depusă în instanţă, avocaţii susţin că Liviu Dragnea este deţinut ilegal în penitenciar, deoarece completul de 3 judecători de la Înalta Curte care l-a condamnat nu era specializat să judece fapte de corupţie. Avocaţii invocă astfel o decizie a Curţii Constituţionale din octombrie 2019.

Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Dragnea a făcut mai multe încercări de a ieşi din penitenciar, prin introducerea în instanţe a unor căi extraordinare de atac, însă cererile sale au fost respinse.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-25Parerea ta...

ADEVARAT
26 Mai 2020

Terente si paranoicu iordache , daduse justitia peste cap
OANA
26 Mai 2020

eferitor la L.Dragnea. Foarte rau este nevinovat, cand o sa avem si noi o justitie ca lumea. Le-a dat ordin Iohanis sa-l mai tina. Liviu Dragnea a facut multe lucruri bune pentru Romania. Existenta PNDL i se datoreaza . Prin acest program a refacut infrastructura locala a tarii.
CIUMA ROSIE
26 Mai 2020

ai belit-o flausatule ca la BELINA
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz